Gorenjska
1235 ogledov

Kranj: dva pretepa v dveh dneh, požigalca še iščejo

Pest Shutterstock
Policisti so v soboto in nedeljo, 13. in 14. avgusta, obravnavali dva pretepa v Kranju, kriminalisti pa, kot so nam danes pojasnili s PU Kranj, še zbirajo obvestila o neznanem storilcu, ki je v soboto popoldne podtaknil ogenj v športnem objektu v Športnem centru Kranj.

V soboto so kranjski policisti dobili prijavo povzročitve lažjih poškodb pri moškem. Za dejanje so obravnavli tri ljudi. Danes pa so s Policijske uprave Kranj sporočili, da sta se moška sprla in stepla in da je bil v pretepu en poškodovan. Policija pa zdaj vodi postopek proti obema.

V nedeljo pa so kranjski policisti obravnavali moškega, ki je v pretepu lažje poškodoval dva druga moška. Zaradi suma kaznivega dejanja proti njemu vodijo postopek.

Poročali smo že, da je v soboto, 13. avgusta, izbruhnil požar v kovinskem zabojniku oziroma skladiščnem kontejnerju na Partizanski cesti, v katerem med drugim trenirajo atleti in košarkarji. Ogenj je bil podtaknjen, so ugotovili kriminalisti, postopek pa, kot so nam odgovorili danes s PU Kranj, še poteka. Po prvih ocenah je na in v zabojniku oziroma šotoru nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode. Kot nam je zjutraj pojasnil Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj, bodo še danes poklicali v podjetje Duol, "da pregledajo vso opremo in potem bomo lahko ocenili dejansko škodo".

Devet prometnih nesreč s telesnimi poškodbami

V zadnjih dveh dneh, se pravi v nedeljo in praznični ponedeljek, 14. in 15. avgust, je bilo na Gorenjskem devet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci telesno poškodovali. V Cerkljah na Gorenjskem, v Godešiču in Naklem so policisti obravnavali nesreče med kolesarji in vozniki osebnih avtomobilov.  V  Škofji  Loki sta v dveh nesrečah sama padla kolesarja.  Eden od njiju je bil tudi pod vplivom alkohola. V kraju Dovje sta bila v nesreči  udeležena dva motorista in voznik avtomobila. Nesrečo je povzročil  motorist  zaradi  prekratke varnostne razdalje. V Bohinju pa sta trčila voznika dveh osenbnih avtomobilov.

Pestro je bilo v minulih dveh dneh tudi na področju kriminalitete. Na območju Jesenic je neznanec vlomil v dva avtodoma in odtujil denar. V Bohinju je bilo vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec je razbil steklo ter odtujil  torbico z denarjem in bančnimi karticami. Na železniški  postaji v Lescah je bilo ukradeno gorsko kolo, v Kranju pa povzročena škoda na osebnem avtomobilu.

 

 

 

Komentarjev 1
  • blayo 16:02 16.avgust 2022.

    Kolesa ni imel, ne, saj je imel ruzak! A je imel v ruzaku bencin pa take fore?