Gorenjska
3170 ogledov

Kranj: eden vijugal, drugi trčil v ograjo

Etilometer meritev alkohola Profimedia Etilometer
Še do torka, 10. maja, poteka v Sloveniji preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Zanjo zagotovo, to si upamo trditi, nista slišala in se tudi požvižgata na vsa opozorila, močno pijana voznika, ki so ju to noč obravnavali kranjski policisti.

V noči s 6. na 7. maj so, kot so danes zjutraj v sporočilu navedli s Policijske uprave Kranj, prometni policisti na območju Kranja obravnavali dva močno pijana voznika.

V prvem primeru so policisti dobili prijavo o hudo nezanesljivi vožnji voznika, ki da vijuga levo in desno, vozi po nasprotni strani ceste, se ustavlja in speljuje ... Iz prometa so ga policisti še pravi čas, še pred nesrečo, izločili voznika z 1,00 mg/l alkohola (preko dva promila).
Drugi voznik, prav tako je bil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l), pa je trčil v betonsko ograjo. Pri tem se je lažje poškodoval potnik v vozilu. To nesrečo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje in vodijo postopek.

Oba pijana voznika so domov odpeljali svojci. A to bi, kot poudarjajo s PU Kranj, lahko uredila oba že pred nevarno vožnjo. "Neodobravanja domačih zaradi pijanega stanja bi bila sicer verjetno deležna v vsakem primeru, vendar kot potnika vsaj ne bi ogrožala drugih, obenem pa bi si prihranila še kazen," je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj, in hkrati pozval k varni udeležbi v prometu in vožnji z ničelno stopnjo alkohola.
Ceste so danes, kot navaja policija, mokre in spolzke, vidljivost slabša, manevri pa bistveno težji kot v suhem vremenu. Vozite na večji varnostni razdalji in prilagodite hitrost vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.