Gorenjska
3872 ogledov

Kranj: hitro testiranje od 22. do 26. februarja, prošnja prostovoljcem

Testiranje za covid-19 v Kranju Profimedia Testiranje za covid-19 v Kranju 2. februarja 2021.
V Mestni občini Kranj bodo zaposleni iz Zdravstvenega doma Kranj tudi v prihodnjem tednu množično testirali občane s hitrimi testi, in sicer vsak dan med 9. in 12. uro. Iz Mestne občine Kranj in Zdravstvenega doma pa so danes zaprosili za pomoč prostovoljcev, ki bi pomagali pri rediteljskem delu med testiranjem in cepljenjem na Slovenskem trgu 1 v Kranju.

V ponedeljek, torek, sredo in petek bo testiranje s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom v avli Mestne občine Kranj na Slovenskem trgu 1, v četrtek pa v Cerkljah v stari lekarni.

Ob tem tako kot doslej poteka tudi množično zaposlenih v šolah in vrtcih, ob prejemu cepiva pa ob četrtkih tudi cepljenje starejših občanov. Novi termini za cepljenje zaenkrat še niso znani, se pa lahko občani nanj prijavijo s pomočjo spletnega obrazca za cepljenje, ki je objavljen na strani Osnovnega zdravstva Gorenjske.

Potrebujejo reditelje

Mestna občina Kranj in Zdravstveni dom Kranj potrebujeta predvsem pomoč pri opravljanju dela rediteljev oziroma usmerjanju ljudi, ki so se prišli testirat ali cepit proti covidu-19, so danes sporočili iz Mestne občine Kranj.

Prostovoljci bodo delo opravljali na parkirni ploščadi pred Mestno občino Kranj in v avli, kjer potekata testiranje in cepljenje. Še zlasti so zaželeni vsi, ki imajo opravljen tečaj iz prve pomoči (30 ur ali več). Prostovoljci bodo pri delu pomagali približno štiri ure na dan. Zainteresirani naj pokličejo na 080 18 85.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.