Gorenjska
1767 ogledov

Kranj: kolesarji in vozniki skirojev v ospredju

Prometno varnostni dan, preventiva, Kranj, nujna medicinska pomoč, 112 arhiv Mestna občina Kranj Kar se Janezek nauči, to Janez zna.
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj bo v torek, 7. junija, od 9. do 12. ure organiziral tradicionalno preventivno prireditev "Prometno varnostni dan 2022". Potekala bo na parkirišču nakupovalnega centra Supernova Mercator Primskovo, letošnja tema pa so kolesarji in varnost v prometu na splošno.

Aktivnosti, ki jih bodo izvajali s pomočjo medobčinskih redarjev, policistov Policijske postaje Kranj in Postaje prometne policije Kranj, gasilcev GARS, ekipo nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Kranj, AMZS in drugih so namenjene najširšemu krogu občanov. Udeležence, predvsem osnovnošolce in otroke iz vrtcev, bodo poučili o določenih ravnanjih v prometu, predvsem kolesarjev in voznikov skirojev. Prireditev bo odprtega tipa, tako da so vabljeni vsi, ki jih tematika zanima. Predstavili bodo vse interventne službe, ki skrbijo za varnost v prometu, ob tem bo potekal niz aktivnosti z izobraževalno noto, ki bodo ob tem opozarjale tudi na varno udeležbo v cestnem prometu.

Osredotočili se bodo na tri ključne skupine. Prva je skupina (gre za več kot 800 otrok), ki se je udeležila aktivnosti Varno v življenje v jesenskem in spomladanskem delu šolskega leta. Druga skupina so otroci, ki so sodelovali v projektu, ki spodbuja uporabo varnostnih pasov – Pasavček. Tretja skupina so otroci, ki obiskujejo pete razrede osnovnih šol in se po pridobitvi kolesarskega izpita aktivneje pričenjajo vključevati v promet.

Predstavitev reševanja v hujši prometni nesreči

Vrhunec prireditve bo predstavitev reševanja ponesrečenca v hujši prometni nesreči. Gre za interakcijo vseh udeleženih v morebitnih kritičnih razmerah, namen pa je osveščanje vseh udeležencev v prometu, lokalne skupnosti in drugih organov, ki lahko pripomorejo pri izboljšanju razmer. Organizatorji pričakujejo, da bo preventivna aktivnost naredila vtis na obiskovalce ter s tem tudi vplivala na odgovornejša ravnanja neposredno v prometu.

Komentarjev 1
  • vezuv 10:43 06.junij 2022.

    vse lepo in prav toda nerazumem kaksna prometna vzgoja je to .Za ostale udelezenca v prometu velja tehnicno opremljeno vozilo ,ta kolesa in skiroje pa to izgleda nevelja .Delajo in vozijo se s kolesom ki je za na poligon in ...prikaži več ne na cesto.Kolikor vem za njih veljajo enakapravila vprometu kot za vstale udelezence,jaz moram narediti tehnicnega za avto in motor da smem na cesto. toliko o enakosti pred zakonom .policija pa tudi ne ukrepa dok se kaj nezgodi potem pa ukrepa tako da ti prvo napise kazen .