Gorenjska
377 ogledov

Kranj napolnile prihajajoče lokalne volitve

Tudi v Kranju se je vnela živahna predvolilna tekma.

V Mestni občini Kranj se za vstop v mestni svet, ki ga sestavlja 33 članov, poteguje 12 strank in list. Velika večina od njih tako že nekaj dni vabi k oddaji glasov zanje. Obiskovalce v starem Kranju vabijo številne stojnice z reklamnim materialom ter manjšimi darilci za obiskovalce. Stojnice redno obiskujejo tudi kandidati za župana in se pogovarjajo z mimoidočimi.

Stranke in liste pa vabijo tudi svoje vidne podpornike. Tako se bo jutri dopoldan s kandidatom Gibanja Svoboda za župana MOK Srečkom Barbičem srečal predsednik vlade Robert Golob. Govorila bosta o pomembnih tematikah programa Gibanja Svoboda Kranj. Srečanje, ki se ga bodo udeležili tudi poslanki Andreja Kert in Sandra Gazinkovski ter kandidati za svetnike in člani stranke, bo potekalo pred prostori poslanske pisarne Gibanje Svoboda Kranj na Prešernovi ulici 15.

Na Maistrovem trgu pa se bodo ob 13.00 predstavili kandidatke in kandidati Levice za kranjski mestni svet. Predstavili bodo program Levice za zeleno mesto, dostojno bivanje, dostopno javno zdravstvo, varno starost, vrtce in šole, kulturo in ustvarjalce, okolje in živali, šport, trajnostno mobilnost, lokalno kmetijstvo, urbano prenovo mesta in za povezano lokalno skupnost. Kandidatno listo bo ob tem podprla tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Sicer pa so liste in kandidati za župana prejšnji teden že opravili javni žreb vrstnega reda na glasovnicah. Na glasovnici za župana je številko 1 izžrebal Ivo Bajec, ki ga podpirajo stranke SDS, NSi, SLS in Zeleni Slovenije, kandidat Več za Kranj Aleksander Svetelj ima številko 2, Igor Velov, ki ga podpirajo volilci, bo imel na glasovnici številko 3, številko 4 je izžrebal kandidat Državljanskega gibanja Resni.ca Zoran Stevanović, pod številko 5 bo na glasovnici napisan sedanji župan Matjaž Rakovec, ki ga podpira stranka SD, zadnji na glasovnici, torej na številki 9 pa bo kandidat Gibanja Svoboda Srečko Barbič.

Vrstni red strank in list na glasovnici za mestni svet MOK:

1. Več za Kranj

2. SNS

3. Igor Velov – Lista za razvoj Kranja

4. Levica

5. DeSUS

6. NSi

7. Gibanje Svoboda

8. SDS

9. SD

10. Resni.ca

11. SLS in Zeleni Slovenije

12. Povezane lokalne skupnosti

Komentarjev 2
  • kmetek 08:28 08.november 2022.

    KR = Kosovo Republika

  • Plavi-mil 08:14 08.november 2022.

    Kako napolnile? so se alnbenezi in jugoviči vrnili iz tujine, še malo pa bodo izvedli referendum o samostojni republiki albanezov in balkancev.