Gorenjska
348 ogledov

Kranj: Predvolilna srečanja se nadaljujejo

V Kranju se nadaljujejo predvolilne predstavitve.

V starem Kranju se je dopoldan v podporo kandidatov za mestni svet Gibanja Svoboda in županskemu kandidatu Srečku Barbiču ustavil predsednik stranke Gibanje Svoboda in predsednik vlade Robert Golob. Na obisku sta bili prisotni poslanki iz Kranja Andreja Kert in Sandra Gazinkovski ter državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Alenka Bratušek. V pogovoru so se dotaknili aktualnih tem v Mestni občini Kranj in spregovorili o programu. Izpostavili so ustvarjanje pogojev za gospodarstvo, kot je prostorski plan, privabljanje podjetnikov, visokotehnoloških podjetij in ureditev poslovne cone Hrastje za potrebe kranjskega podjetništva in obrti. Dotaknili so se stanovanjske politike mladih, izgradnje javnih stanovanj za mlade po novih shemah, kompleksni ureditvi za prijetnejšo starost, domu starejših, dnevno bivalnim centrom, mobilnosti starejših in zdravstvu. Na področju turizma želijo zagnati turizem v mestnem jedru in oživiti vaška jedra, urediti krožne pohodniške poti v porečju Save, Kokre in Udin boršta, izgraditi športne in večnamenske dvorane. Zavzemali se bodo tudi za razvoj mobilnosti v povezavi z novo avtobusno postajo, tržnico ter razvoj družbenih dejavnosti po meri ljudi. Na listi za mestni svet ima sicer Gibanje Svoboda v Kranju 30 kandidatk in kandidatov.

 | Avtor:

Popoldan pa so svoj program predstavili tudi člani Levice Kranj, ki se potegujejo za mestni svet. »V Levici Kranj odhajamo na volitve, po drugi mandat, pod sloganom tvoj glas, tvoja prihodnost. V mestnem svetu bomo predstavljali glas vseh, ki si želimo spremembe na bolje,« je povedala nosilka liste Levica in mestna svetnica Ana Černe. Kot so izpostavili na predstavitvi, si želijo, da Kranj postane zeleno mesto, mesto, ki bo vsem, posebej pa mladim, omogočilo dostojno bivanje, mesto, v katerem bodo starejši ter ostali pomoči potrebni dočakali varno starost, mesto, kjer bodo vsi imeli dostop do zdravnika in kakovostne obravnave ter mesto, v katerem bodo imeli vsi otroci enake možnosti za šolanje, gibanje in obšolske dejavnosti. »Kranj mora postati skupnost, ki bo ljudem v stiskah priskočila na pomoč. Poskrbeti je potrebno za športno infrastrukturo in spodbujati zdrav življenjski slog prebivalcev.  Postati mora mesto, ki bo spodbujalo inovativna in zelena delovna mesta in ki bo mladim ustvarjalcem nudilo prostore za njihovo ustvarjanje. V Kranju je potrebno krepiti trajnostno mobilnost in spodbujati lokalno kmetijstvo. Na volitve odhajamo, da v mestnem svetu zagotovimo spremembe na bolje za vse, ki tukaj živimo, delamo in se izobražujemo,« so ob tem povedali kandidati Levice za mestni svet Kranj, ki jih je podprla tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko. Na listi imajo sicer 15 kandidatk in kandidatov.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.