Gorenjska
412 ogledov

Kranj: SD brez logotipa na glasovnici

glasovnica, Kranj, lokalne volitve, logotip stranke Bralec Glasovnice za volitve župana, članov občinskega sveta in članov sveta krajevne skupnosti.
Bralec, ki se je udeležil predčasnega glasovanja na lokalnih volitvah v Kranju, nas je opozoril, da na glasovnici za mestni svet manjka logotip stranke Socialni demokrati (SD).

Z vprašanjem, ali gre za napako oziroma pomanjkljivost, zaradi katere bo treba natisniti nove glasovnice (naj spomnimo na primer v Mariboru, ko je bilo napačno oštevilčeno pri stranki Gibanje Svoboda oziroma sta dve listi imeli številko 12. Poleg Gibanje Svoboda še SLS in Naša dežela, stranka dr. Aleksandre Pivec, op. a.), smo se obrnili na Občinsko volilno komisijo v Kranju.
V pisnem odgovoru so za Žurnal24 pojasnili, da pri stranki SD na glasovnici za občinski svet logotip stranke ne manjka in ne gre za napako.

"Stranka SD je kandidaturo oziroma listo kandidatov za člane občinskega sveta v Mestni občini Kranj vložila na način, da v imenu liste ni vsebovan znak stranke. Slednji torej kandidaturi, kot je bila vložena in potrjena, niti ni bil priložen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.