Gorenjska
1354 ogledov

Kranj: v sredo osem ur za vse nenaročene

Cepljenje, covid-19 Epa
Ta teden bosta v največjem gorenjskem cepilnem centru, Vojašnici Petra Petriča Kranj, spet dva cepilna dneva, v sredo in četrtek, 15. in 16. decembra. Pristojni pa opozarjajo na spremenjen parkirni režim pred vojašnico. Prihodnji teden se obeta velika cepilna akcija po vsej državi, in sicer od nedelje, 19. decembra, do vključno četrtka, 23. decembra, tako v cepilnih centrih kot tudi na terenu.

V sredo bo osebje Zdravstvenega doma Kranj v vojašnici proti covidu-19 ali proti gripi ali pa z obema cepivoma cepilo vse nenaročene, in sicer od 9. do 17. ure.
V četrtek bodo od 8. do 13. ure cepili izključno naročene, od 13. do 14.15 pa tudi nenaročene odrasle in otroke od 12. leta starosti.

Omejeno parkiranje

Od srede, 15. decembra, bo pred Vojašnico Petra Petriča v veljavi nov parkirni režim. Na voljo bo le 67 parkirnih mest. Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja cepljenje, in Civilna zaščita Mestne občine Kranj, ki pomaga pri logistiki, občanke in občane pozivata, naj izkažejo prednost pri parkiranju starejšim, invalidom in drugim ranljivim skupinam, sami pa se pripeljejo z javnim prevozom ali pridejo peš.
Drugim svetujejo, naj na cepljenje pridejo z dogovorjenim prevozom (vozniki bodo lahko na hitro odložili osebo, ki se pride cepiti, in se ponjo vrnili, ko bo opravila cepljenje), peš, ali z mestnim prevozom do vojašnici najbližjega avtobusnega postajališča, tj. Gorenjska oblačila, do katerega vozijo mestni avtobusi na progah 5, 6, 7, 14 in z medkrajevnimi avtobusi. Postajališče je od vojašnice oddaljeno približno 400 metrov.

Nepravilno parkiranje bodo kaznovali

Parkiranje ob Bleiweisovi cesti je nevarno in ni dovoljeno. Med drugim ovira intervencijsko pot za gasilce, reševalce in policiste. Na tej relaciji prav tako vozijo varovalne kolone v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Ob srečanju vozila s prednostjo morajo vozniki ustaviti vozila ob robu ali zunaj vozišča, kar pa ob nepravilnem parkiranju ob cesti skorajda ni mogoče storiti, zato lahko pride tudi do prometne nesreče. Pristojne službe bodo nadzirale promet in sankcionirale nepravilno parkiranje, so sporočili iz Mestne občine Kranj.

Velika cepilna akcija prihodnji teden

Prihodnji teden bo urnik cepljenja zaradi velike cepilne akcije po vsej državi seveda spremenjen. Zaenkrat je znano le, da bo cepljenje po cepilnih centrih, se pravi v Kranju v vojašnici, drugod po Gorenjskem po zdravstvenih domovih, potekalo od 19. do 23. decembra od 8. do 20. ure. Cepljenje bo potekalo tudi po terenu. Več informacij sledi, ko bodo urniki in lokacije potrjeni, so sporočili iz službe za stike z javnostjo pri Zdravstvenem domu Kranj.

 

Komentarjev 1
  • Dexter_Bixler 14:50 14.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦