Gorenjska
11078 ogledov

Kranj: Zaletel se je v stavbo zdravstvenega doma

nesreča,  zdravstveni dom Kranj Zdravstveni dom Kranj 83-letni voznik naj bi bil izgubil zavest in tako zapeljal v stavbo zdravstvenega doma. Posneto 6. junija 2022.
Včeraj pozno popoldne, malo pred 18. uro, se je v Kranju zgodila prometna nesreča: na Gosposvetski ulici je vozilo zdrsnilo s ceste in se zaletelo v stavbo Zdravstvenega doma Kranj.

Kot poročajo na spletni stran Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci GARS Kranj prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, pregledali notranjost stavbe, vozilo stabilizirali, odklopili akumulator ter ga s pomočjo dvigala postavili na parkirišče ob cesti. Reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Iz službe za stike z javnostjo v ZD Kranj so nam danes pojasnili, da je v pročelje stavbe trčil 83-letni moški. Dogodek je rezultat bolezni, nenadna izguba zavesti in dihanja, so navedli. Pročelje je poškodovano, ni pa znano, za kako visoko škodo gre.

S Policijske uprave Kranj so v zvezi z nesrečo navedli, da je "voznik opravil premik in zapeljal vzvratno na brežino, kjer je trčil v objekt."

Za voznika so odredili strokovni pregled. Postopek še poteka.

Spregledala kolesarja

V Kranju se je sicer včeraj zgodila še ena prometna nesreča. Voznica je z osebnim avtomobilom pri zavijanju spregledala kolesarja in z njim trčila. Kolesar se je po podatkih policije lažje poškodoval.

Komentarjev 6
  • bebo2 20:55 07.junij 2022.

    Včeraj sem videl eno ful staro, ki je čakala na semaforju zraven mene in se je ful tresla, najbrž parkinson. In taki lahko vozijo avte?

  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 14:30 07.junij 2022.

    83 let in še vedno z izpitom za avto?!