Gorenjska
52 ogledov

Kranjčani bodo ves mesec tekli virtualno

Letos bodo Kranjčani tekli virtualno. Zavod za šport Kranj Letos bodo Kranjčani tekli virtualno.
5. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja bo tudi letos potekal v virtualni obliki. Pohod Vincenca Drakslerja bo organiziran »na daljavo«, tekači lahko do konca oktobra sodelujejo na virtualnem teku.

Ker je virus covid-19 še vedno med nami, so morali prireditelji Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja, to so Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in podjetje Dspot, tudi v letošnjem letu tek in pohod v spomin na Vincenca Drakslerja organizirati samo v virtualni obliki.

Kot taka daje športna prireditev tekačem in pohodnikom proste roke – na pohod oziroma tek se lahko odpravijo kadarkoli do konca oktobra. Traso teka si športni navdušenci izberejo sami, njena dolžina pa ostaja enaka kot v prejšnjih letih: izbirajo lahko med 3,3- in 10-kilometrsko razdaljo.

Po starem Kranju ali okoli Brda

Čeprav bi se dalo najti kar nekaj odličnih lokacij za omenjene trase, prireditelji predlagajo kar klasično progo Teka za Kranj po starem mestnem jedru ali traso nekdanjega Županovega teka okoli Brda. Tudi pohodniki imajo na voljo mesec dni, da si izberejo termin in pot, ki jim najbolj ustreza za opravljanje naloge. Udeleženci športnega dogodka bodo svoj trud podkrepili z dokazom – s sliko zaslona aplikacije, ki so jo uporabili za merjenje časa, kar lahko opravijo vse do 30. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.