Gorenjska
255 ogledov

Kranjčani na hitre teste tudi v Naklo, Šenčur in Cerklje

hitri test antigenski testi Profimedia
Od 26. februarja naprej do preklica se testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom v Kranju izvaja vsak delovni dan v nekdanjem Globusu. Kranjčani in Kranjčanke pa lahko testiranje lahko opravijo tudi v sosednjih občinah Naklo, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem. Z razbremenitvijo kranjske točke bi se skrajšale vrste in čas, ki ga testiranci namenijo čakanju.

Množično testiranje prebivalstva s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom poteka v nekdanjem Globusu vsak delovni dan od 9. do 12. ure, v četrtek pa velja poleg tega termina še popoldanski od 13. do 16. ure.

Občanom in občankam Mestne občine Kranj je na voljo tudi testiranje na drugih točkah.

V Šenčurju testiranja za prebivalstvo opravljajo ob sredah med 9. in 13. uro v sejni sobi Doma krajanov Šenčur.

Občina Naklo o terminih testiranj v Domu Janeza Filipiča na Kranjski cesti 1 obvešča sproti na svoji spletni strani.

V Cerkljah se testiranje izvaja v četrtek v stari lekarni od 9. do 12. ure.

Prošnja za prostovoljce

Ekipe Civilne zaščite Mestne občine Kranj (CZ MOK) in Zdravstvenega doma Kranj (ZD Kranj), ki izvajajo testiranje in cepljenje v Kranju, naprošajo prebivalce, da si, če je le mogoče, za testiranje s hitrimi testi izberejo katero od sosednjih občin, saj je dnevna koncentracija testirancev v Kranju (pre)velika.

Osebje se je nedavno za pomoč obrnilo na prostovoljce, ki bi opravljali delo rediteljev oziroma usmerjali ljudi, ki so se prišli testirati oziroma cepiti. Prostovoljci bodo pri delu pomagali približno štiri ure na dan. Zainteresirani lahko še vedno pokličejo na 080 18 85.

Na pomoč so se sicer odzvala vsa društva, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja CZ MOK.

S prerazporeditvijo testirancev po sosednjih občinah bi se skrajšale vrste in čakalni čas na testiranje v Kranju. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebno izkaznico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.