Gorenjska
101 ogledov

Kranjska Gora z energetsko prenovo policijske postaje krepi tudi turistični ugled

Odprtje prenovljene policijske postaje Kranjska Gora arhiv PU Kranj
Policijska postaja Kranjska Gora ima novo, energetsko učinkovito podobo. Po enoletnih delih je bila stavba, ki je bila predmet celovite energetske sanacije, uradno predana v uporabo.

V okviru prenove, ki je stala skoraj 700.000 evrov, je bila stavba opremljena z izolacijo, novimi okni in vrati, toplotno črpalko ter sistemom za centralno prezračevanje z rekuperacijo. "S temi ukrepi smo dosegli zmanjšanje porabe električne in toplotne energije za kar 67 odstotkov, emisije CO2 pa smo znižali za 62 odstotkov," pojasnjuje namestnik generalnega direktorja policije Robert Ferenc. Dodaja, da energetska sanacija ni le vprašanje prihrankov, ampak predstavlja tudi izboljšanje delovnih pogojev za zaposlene ter vzor trajnostne gradnje v regiji.

Na slovesnosti so bili, poleg Ferenca, prisotni tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, načelnik kranjskogorske Policijske postaje Damjan Lepoša, minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer in županja Občine Kranjska Gora Henrika Zupan. Minister Poklukar je v svojem nagovoru poudaril pomen zelenega prehoda: "V veliko čast mi je, da lahko prevzamemo to prelepo stavbo Policijske postaje v Kranjski Gori in jo ponovno predamo v namen ne samo našim policistom, ampak predvsem občanom Kranjske Gore in vsem obiskovalcem." V luči prizadevanj za večjo trajnost je minister izpostavil tudi prihajajoče projekte energetske sanacije drugih objektov v okviru ministrstva. "Načrtujemo energetsko sanacijo Policijske akademije v Tacnu in modernizacijo z uporabo električnih vozil," je napovedal Poklukar, ki vidi v tem korak k zmanjšanju vplivov na okolje in povečanju operativne učinkovitosti.

Kranjska Gora, ki je priljubljena točka tako za domače kot tuje obiskovalce, po mnenju načelnika postaje Lepoše predstavlja več kot le turistično destinacijo. "Policija tu igra ključno vlogo v promociji države. Turisti ocenjujejo Slovenijo tudi na podlagi stikov s policijo, zato je pomembno, da so naše postaje vzor urejenosti in sodobnosti," dodaja Lepoša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.