Gorenjska
707 ogledov

Kranjska občina bo pomagala gostincem

Peter Šalamon
Zaradi epidemije koronavirusa so morali gostinski obrati znova zapreti vrata. Mestna občina Kranj se je odločila, da jim priskoči na pomoč po svojih najboljših močeh. V ta namen bo objavila in dopolnjevala seznam z gostinskimi obrati, ki dostavljajo hrano, in tako imenovanimi »to go« ponudniki, pri katerih naročnik sam prevzame naročeno hrano.

Mestna občina Kranj bo poskušala vsaj nekoliko omiliti negativne posledice zaprtja gostinskih lokalov zaradi epidemije novega koronavirusa. »Razmere, v kakršnih smo, niso lahke, zlasti ne za določene poklice in dejavnosti. Zato je ključno, da v takih časih sodelujemo in si pomagamo po svojih močeh. Podprimo lokalne gostince. In držimo skupaj tako, da smo narazen,« je pozval župan Matjaž Rakovec. Kranjska občina bo tako na svoji spletni strani in ostalih komunikacijskih kanalih objavila seznam lokalnih gostincev, ki dostavljajo hrano.

Obenem pozivajo, naj se javijo tudi tako imenovani »to go« ponudniki, torej gostinski obrati, pri katerih je mogoče hrano naročiti in jo potem osebno prevzeti. Zainteresirani lahko podatke sporočijo na naslov PR@kranj.si, s pripisom »Ponudba hrane« v 'zadevi', da jih bodo nato uvrstili na seznam. Povabilo velja tudi dostavljalcem hrane na dom, če jih na seznamu še ni. Za vpis potrebujejo ime in naslov ponudnika hrane, telefonsko število in/ali e-naslov za naročanje, spletno ali Facebook stran s ponudbo in cenikom hrane ter vrsto prevzema hrane

Dostavo na območju Kranja po trenutnih informacijah občine omogočajo Mlečna restavracija Kranj, Gostišče Dežman, Picerija in restavracija Tonač, Restavracija in picerija Skleda, Viva2go, Picerija Njamy, Picanto, Picerija Titanik, Halo Pepe, Johnny Makaroni, Gostilna Rekar, Kitajska restavracija Happy Garden, Grill Zec, KluBar in Dom upokojencev Kranj. Večina jih omogoča tudi osebni prevzem naročila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.