Gorenjska
391 ogledov

Kranjska Zavarovalnica Triglav decembra podprla tudi OŠ Helene Puhar

Kranjska Območna enota Zavarovalnice Triglav je ob koncu leta denarna sredstva že tradicionalno namenila v dobrodelne namene. Z letošnjo donacijo je podprla projekt Osnovne šole (OŠ) Helene Puhar Kranj z naslovom Hodim in odkrivam svet.

Učenci in zaposleni v OŠ Helene Puhar Kranj s ponazoritvijo prehojenih razdalj potujejo med kraji in tako z medpredmetnim povezovanjem spoznavajo značilnosti posameznih krajev, držav in celin. Operativni del je vsebinsko opredeljen z virtualnim popotovanjem po Sloveniji. Da je program privlačnejši, so ga podprli s sodobno tehnologijo, in sicer s pedometri za merjenje korakov in športnimi urami s funkcijo GPS za sledenje. Učenci tako pridobijo dodatno motivacijo za hojo in gibanje. Šola namerava projekt nadaljevati tudi v prihodnjih letih. Želijo si, da hoja postane del življenjskega sloga njihovih učencev in družin.

»S projektom smo učence še dodatno motivirali za gibanje na svežem zraku. Od začetka projekta vsak prehojen korak ni le korak. Je del nečesa večjega, zanimivejšega. Med mnogimi pozitivnimi učinki projekta lahko izpostavim, da učenci tako preživijo več časa na zraku, so telesno aktivni, bolj zdravi, vzdržljivi in še bolj medsebojno povezani,« je povedal ravnatelj Janez Cuderman.

Tudi kranjska enota Zavarovalnice Triglav je močno vpeta v lokalno okolje, v katerem posluje. Tako že 24 let pomaga ranljivim skupinam in podpira humanitarne projekte ob koncu vsakega leta. »Raziskovanje sveta nas bogati in širi obzorja. Če ga združimo s telesno aktivnostjo, pa ni le prijetna izkušnja, ampak tudi doprinos k zdravju. Izobraževanje, spodbujanje zdravega življenjskega sloga in vedoželjnosti prek različnih projektov so pomembni v luči ustvarjanja lepšega vsakdana in varnejše prihodnosti. Pri tem ima naša zavarovalnica vselej v mislih tudi ranljive skupine, kot so učenci s posebnimi potrebami,« je o donaciji OŠ Helene Puhar Kranj povedala direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav Mihaela Perčič.

DONACIJA Gorenjska Življenja bodo reševali novi defibrilatorji
Komentarjev 1
  • James_Albertson 15:03 15.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦