Gorenjska
42 ogledov

Kranjski gasilci dobili dolgo pričakovano novo avtolestev

GARS Kranj
Gasilsko reševalna služba Kranj je bogatejša za pomembno pridobitev. Pri svojem delu si bodo zdaj lahko pomagali z novo avtolestvijo z nosilnostjo košare 400 kg. Za sofinanciranje je poskrbela Mestna občina Kranj v sodelovanju še s šestimi občinami in Ministrstvo za obrambo preko požarnega sklada.

V prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj so pred dobrim letom dni slavnostno podpisali pogodbo za nakup nove avtolestve, ki je sedaj že pri kranjskih gasilcih. »Nova avtolestev bo pripomogla k temu, da bodo naše občanke in občani še naprej in še bolj varni. Ta seže do delovne višine 42 metrov z nosilnostjo košare 400 kilogramov. Do košare je speljan B tlačni vod, kar nam omogoča hitrejše in lažje gašenje požara na višini. Opremljena je z vodnim topom, banko zraka, posebnimi nosili za prenos težjih oseb, skočno blazino in vrsto druge opreme, ki omogoča čim večjo funkcionalnost,« je o novi pridobitvi povedal direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan. Zaposleni so jo že preizkusili prejšnji teden na strokovnem usposabljanju, podrobneje pa se bodo z njo seznanili tudi operativni gasilci občin, ki so sofinancirale to pridobitev.

Vrednost nakupa je bila sicer 899.940 evrov z DDV, od česar je Uprava za zaščito in reševanje z Ministrstvom za obrambo preko požarnega sklada sofinancirala 350.000 evrov. Gre sicer za skupen projekt Mestne občine Kranj ter občin Škofja Loka, Tržič, Naklo, Jezersko, Preddvor in Šenčur. Nova pridobitev bo močno povečala varnost prebivalcev v teh občinah pri gašenju in reševanju z višine. Stara avtolestev je bila namreč dotrajana in ni več služila svojemu namenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.