Gorenjska
1407 ogledov

Kranjski poklicni gasilci bogatejši za nove izolirne dihalne aparate

Peter Šalamon
Zavarovalnica Triglav je v okviru letošnje novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« letos izbrala tudi Gasilsko reševalno službo Kranj.

Zavarovalnica Triglav že deveto leto izvaja novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri. Te se izvaja na področju zdravstva, civilne zaščite, gasilstva in podobno. V luči uresničevanja svojega poslanstva, to je ustvarjanja varnejše prihodnosti, bo tako Zavarovalnica Triglav ob koncu letošnjega leta podprla 26 preventivnih projektov po vsej Sloveniji.

Kot so ob tem zapisali v Zavarovalnici Triglav, so gasilci tisti, ki se prvi spopadejo s posledicami nesreč ali včasih tudi našega nepremišljenega ravnanja. »Kako zelo nepogrešljivi so pri varovanju naših življenj, domov in narave, se je izkazalo tudi v hudih požarih, ki so letos poleti prizadeli Kras. Da bi lahko gasilci po svojih najboljših močeh izpolnjevali svoje poslanstvo, pa poleg svoje volje, požrtvovalnosti in stalne pripravljenosti potrebujejo tudi primerno opremo,« so dodali.

Med izbranimi projekti v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«, s katero želijo v največji slovenski zavarovalnici prispevati k ozaveščanju javnosti ter pomagati organizacijam pri lažjem opravljanju njihovega poslanstva, je tudi podpora Gasilsko reševalni službi Kranj pri nakupu nove opreme, in sicer novih izolirnih dihalnih aparatih. Ob dobri usposobljenosti kranjskih poklicnih gasilcev bodo lahko s slednjimi lažje, hitreje in uspešneje posredovali ob intervencijah, v katerih rešujejo ljudi in živali ter si prizadevajo, da bi bila materialna škoda čim manjša.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

»Zelo sem vesela, da lahko ob koncu leta namenimo Gasilsko reševalni službi Kranj nove izolirne dihalne aparate. V okviru te akcije želimo, da so naši gasilci varni, ko grejo na akcije, da jim ti izolirni dihalni aparati tudi omogočijo, da lahko mirno, varno vstopajo v objekte in tako pomagajo vsem našim občanom,« je ob predaji donacije povedala Mihaela Perčič, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav.

»Izolirni dihalni aparati so res za nas gasilce vez z življenjem v okoljih, kamor vstopamo in so nevarni za naše zdravje, kot so zadimljeni prostori, nevarne snovi in podobno. Gasilec, ko je polno opremljen, si nadene ta aparat na hrbet, na katerem imajo tudi nameščeno tlačno posodo, v kateri je okrog 2000 litrov zraka in ima avtonomen za 25 minut. Brez teh izolirnih dihalnih aparatov si gasilci ne znamo več predstavljati, saj želimo čim prej priti do žarišča požara, nesreče, gorečega avtomobila in vse pogasiti,« je bil donacije vesel direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in dodal, da je bila donacija Zavarovalnice Triglav v višini več kot 16.000 evrov.

DONACIJA Gorenjska Življenja bodo reševali novi defibrilatorji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.