Gorenjska
1786 ogledov

Kranjski turizem z novim vodstvom

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Zavod za turizem in kulturo Kranj ima novega direktorja. Kranjski svetniki so na včerajšnji seji za to mesto potrdili Klemena Marklja, ki je Zavod kot vršilec dolžnosti vodil že zadnjih nekaj mesecev.

Na razpis so se sicer prijavili štirje kandidati, od tega je bila prijava enega nepopolna, ki pa je v določenem roku ni dopolnil. Vlogi dveh kandidatov sta bili formalno popolni, vendar oba nista izpolnjevala razpisnega pogoja glede zahtevane stopnje izobrazbe, zato se nista uvrstila v fazo razgovora. Edina popolna prijava z izpolnjenimi vsemi pogoji je bila tako prijava Klemena Malovrha. Po razgovoru je torej razpisna komisija ugotovila, da je v izbirnem postopku edini najprimernejši kandidat, ki izpolnjuje vse pogoje za mesto direktorja kranjskega Zavoda za turizem in kulturo.

 | Avtor:

 

Malovrh je velike podpore vesel

Kot rečeno, so mestni svetniki Klemena Malovrha za direktorja Zavoda za turizem in kulturo Kranj potrdili tako rekoč soglasno. »Sem presenečen, zelo vesel. Tudi vsem povem, tudi tistim, ki so menili, da mogoče nisem najboljši, da so jim vrata na Zavodu na stežaj odprta. Pridejo naj s predlogi in jaz upam, da bodo tudi ti predlogi sprejeti oziroma, da jih obravnavamo tako kot predloge recimo mestne koalicije. Načrti so optimistični. Gremo naprej, ne glede na razmere, kakršne so. Mislim, da bomo naredili nekaj več na področju turizma in področju kulture,« je v prvem odzivu za Žurnal24 povedal Malovrh.

 

Ob tem pa že zre tudi v prihodnost, kjer izpostavlja novo strategijo turizma v Kranju: »Sam direktor ima vlogo organiziranja dela. Večino stvari pa v bistvu dela tudi mestni svet, ki podaja svoje predloge, in posledično svet Zavoda. Imamo pa tudi nekatere smernice, ki jih mora upoštevati direktor, in med njimi je tudi potrditev strategije za razvoj turizma in ta bo zdaj v prihodnjem letu nova. To bo kot neke vrste Biblija, po kateri se bo treba ravnati in upam, da bodo ukrepi v njej čim boljši in da gremo naprej ter potem mi, vodstvo Zavoda, tudi ustrezno skrbimo za njihovo čim bolj racionalno izvedbo.«

 

V preteklih letih je bilo sicer veliko očitkov, da Zavod skrbi le za center Kranja, pri tem pa zapostavlja podeželje. S tem se strinja tudi novi direktor. »Tudi sam sem že v svojem delovnem načrtu opisal to problematiko. Zdi se mi, da je treba več vlagati v podeželje in tudi ve se, da je aktivni turizem, podeželski turizem v vzponu. To je torej neke vrste potencial. Treba je vlagati predvsem tudi v podeželje. Ob tem tudi mislim, da bodo ukrepi v novi strategiji naravnani tudi v to smer,« poudarja Malovrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice