Gorenjska
122 ogledov

Kranju virus "prinesel" prvoligaško košarko

košarkkarji Triglava iz Kranja
Nekoč sta pod koši kraljevala stanovalca istega bloka v gorenjski prestolnici: Makro Milič in Gregor Fučka. Potem pa je nastopilo obdobje, ko je prvoligaški ples igral bližnji Šenčur. Zdaj pa je Kranj znova košarkarsko mesto kar je sicer od nekdaj bilo. Košarkarji Triglava so po krizi z virusom vodilno vlogo v drugem razredu kakovostne košarke spremenili v - prvoligaški status. Tako je odločila zveza, v Kranju pa so veseli.

Fantje trenerja Fartka so lahko slavili, ker bi jih sicer čakala še kar naporna pot do prvboligaške druščine. Po administrativnem končanju prvenstva pa so se lahko posvetili načrtom za prvo ligo. Kranj je od nekdaj (kot tudi v nogometu in še kje) "izdeloval" košarkarje, drugod pa so potem postajali znani in uspešni. Na primer: na evropske prvenstvu za mladince so v reprezentanci, ki je premagala za bronasto odličje močne Grke, igrali trije člani Triglava. To pa preprosto pomeni, da v košarkarskem okolju vzgajajo talente še naprej in zaradi tega so seveda pričakovanja usmerjena tako v domače igralce kot kako okrepitev. Vendar pa Tomaž Fartek (oče je bil prav tako uspešen košarkar, zdaj pa še bolj uspešno  dolga leta vodi Zavod za šport Kranj) pri tme ostaja trdno na tleh in zagotavlja, da bodo skušali zlasti s trdim delom dokazati in pokazati, da niso po naključju zasedli vrh drugega tekmovanja v Sloveniji po kakovosti in se bodo pač podali pogumno najmanj v boj za obstanek. Zanimivi bodo posebej obračuni z bližnjim Šenčurjem kjer je poglaviten tudi vložek Gorenjske gradbene družbe, ki ima sedež v - Kranju.

Kot drugi športi pa tudi kranjska košarka ni zmogla na zeleno vejo tudi zaradi tega, ker nekdanjih velikanom (z izjemo trgovskih Živil) vlaganje v kolektivne športe ni preveč zanimalo. K sreči je blio v zadnjih letih več posluha pri Elektru Gorenjske od koder prihaja tudi predsednik kluba Ivan Šmon. Mlado moštvo z mladim in ambicioznim trenerjem pa je jamstvo, da se trmasti Gorenjci ne bodo predali. In če je marsikateremu športnemu klubu kriza z virusom marsikaj odnesla ali škodil, je KK Triglav prav s to krizo končal dolgoletno športno krizo, ko so prej ko ne životarili na obrobju košarkarskega dogajanja. A odneha li niso in zdaj so uresničili želje generacij igralcev, ki so morali prvo ligo igrati drugam (na primer Horvat, Drobnjak).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.