Gorenjska
773 ogledov

Kriminalisti preiskujejo požar

Požar, Štefanja Gora, občina Cerklje na Gorenjskem, gasilci, intervencija PGD Zgornji Brnik Gašenje skednja na Štefanji Gori 20. junija 2023.
Danes v zgodnjih jutranjih urah je zagorel gospodarski objekt na Štefanji Gori, občina Cerklje na Gorenjskem.

Kranjski policisti in tudi gasilci so bili o požaru obveščeni malo po 4. uri. V intervenciji so sodelovali gasilci PGD Cerklje na Gorenjskem, Zgornji Brnik in Štefanja Gora, ki so najprej pogasili ognjene zublje in pregledali objekt s termovizijsko kamero. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Štefanja Gora, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Kraj požarišča so zavarovali policisti, ki zdaj tudi še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah.

"Vzrok požara in materialna škoda sta predmet kriminalistične preiskave in še nista znana. Ogled kraja dejanja še vedno poteka. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Padel z višine

Med dogodki, ki so se v zadnjih 24 urah zgodili na Gorenjskem, s Policijske uprave Kranj izpostavljajo nesrečo pri delu, ki se je zgodila včeraj, 19. junija, okoli 13. ure na Bledu.

Kot navajajo policisti, je 21-letnemu delavcu spodrsnilo med vzpenjanjem po lestvi do strehe stavbe. Pri padcu v globino z višine okoli pet metrov se je hudo poškodoval. Prvo pomoč mu je na kraju nudilo zdravstveno osebje, z reševalnim vozilom pa so ga prepeljali na nogometno igrišče na Bledu oziroma kraj, kjer je lahko pristal helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem so ga nato prepeljali v zdravstveno ustanovo. O nesreči so obvestili delovnega inšpektorja, policisti pa zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.