Gorenjska
73 ogledov

Krkina donacija sodobne opreme plemeniti pediatrično oskrbo v jeseniški bolnišnici

Donacija Krke Splošni bolnišnici Jesenice arhiv Splošna bolnišnica Jesenice
Krka, eno izmed vodilnih farmacevtskih podjetij v Sloveniji, je ob svoji 70. obletnici naredila velikodušen korak naprej v podpori slovenskemu zdravstvu. Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice je podarila napravo za 24-urno snemanje elektrokardiograma (holter EKG) in merilnik tlaka s tremi manšetami.

Farmacevtski gigant, znan po svojem neprecenljivem prispevku k zdravju ljudi že sedem desetletij, je s to potezo poudaril pomembnost skupnostnega duha in družbene odgovornosti. Donacija, namenjena izboljšanju kakovosti zdravstvenih storitev in diagnostičnih postopkov za otroke, odraža globoko zavezanost Krke k zagotavljanju boljše prihodnosti za najmanjše. "V Krki verjamemo, da je zdravje naše največje bogastvo. Z donacijami, kot je ta, želimo poudariti svojo zavezanost ne le k zagotavljanju kakovostnih in varnih zdravil, ampak tudi k izboljšanju življenjskih pogojev v skupnosti," so ob predaji donacije poudarili v Krki, ob tem pa dodali, da je projekt ob jubileju namenjen podpori pediatričnim oddelkom po vsej Sloveniji, s ciljem zagotavljanja čim boljše oskrbe za naše otroke.

"Pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Jesenice bo z doniranimi napravami močno razširil svoje zmožnosti za diagnosticiranje in obvladovanje povišanega krvnega tlaka ter motenj srčnega ritma pri otrocih," so ob tem sporočili iz bolnišnice ter izrazili globoko hvaležnost za to velikodušno donacijo.

Naprava SCHILLER medilog AR, ki je del donacije, z moderno tehnologijo omogoča hitro, enostavno in higiensko uporabo za dolgotrajno spremljanje srčnega ritma, pri čemer lahko z dvojnim baterijskim sistemom zdrži do dva tedna brez potrebe po zamenjavi baterij. Tako otroci kot njihovi starši se lahko zdaj počutijo varneje, saj naprava omogoča natančno spremljanje morebitnih motenj tudi iz udobja doma. Merilnik krvnega tlaka SCHILLER BR-102 plus prinaša nov nivo udobja in natančnosti v merjenje krvnega tlaka pri otrocih, hkrati pa se ponaša z lahkotnostjo in majhnostjo, kar olajša njegovo uporabo v vsakdanjem življenju.

Komentarjev 1
  • Ender3 18:19 08.april 2024.

    Uuuuh to pa je donacija bodo pediatri v SBJ bolj učinkovito stavkali in predpisovali več Krkinih zdravil. V skorumpiranem zdravstvu ni nič zastonj. Po sistemu daš, dam ..