Gorenjska
2193 ogledov

Krvavec se veseli smučarjev

RTC Krvavec
Na slovenskih smučiščih so se razveselili odprtja občinskih in regijskih meja. Prav tako jih veseli, da se smučarjem ni potrebno testirati vsak dan. Vse to in počitniški teden je tudi na Krvavec že včeraj privabil veliko več gostov kot v preteklih tednih.

»Z velikim veseljem delimo novico, da je smučišče Krvavec dostopno vsem ljubiteljem belih strmin iz cele Slovenije. Razmere so vrhunske, pa še lepo vreme se nam obeta, tako da bo v teh dneh Krvavec pravi smučarski raj,« so sporočili iz RTC Krvavec. Posebej jih veseli, da na smučišče lahko povabijo vse šolarje, ki imajo oziroma še bodo imeli šolske počitnice in bodo čas lahko kvalitetno preživeli na svežem zraku. Ob tem dodajajo, da izvajajo tudi tečaje smučanja v manjših, varnih skupinah, možna pa je tudi izposojo in servis opreme. Poseben užitek za ljubitelje snega je nočno sankanje, ki ga na Krvavcu izvajajo na posebej za to pripravljeni progi ob torkih, petkih in sobotah od 16.30 do 19.00. Na sankanje se je sicer potrebno prijaviti preko njihove spletne strani.

Kljub temu pa je obisk Krvavca daleč od tistega v običajnih letih. »Obisk je ob lepem in ne prehladnem vremenu soliden. Veseli me, da je bilo že kar nekaj klicev tudi iz drugih delov Slovenije. Obiskovalce je ob tem treba pohvaliti, saj se večinoma držijo vseh predpisanih ukrepov. Upam, da nam bo zima odslej vendarle naklonjena ter da bomo obratovali skoraj do prvomajskih praznikov,« pravi vodja marketinga v RTC Krvavec Luka Vrančič in dodaja: »V času počitnic, od 15. do 27. februarja ponujamo tudi poseben akcijski 50% popust za otroke do 15 leta na nočno sankanje v spremstvu ene odrasle osebe. Za vse družine pa smo pripravili posebno ugodne družinske karte, ob katerih otroci med počitnicami dobijo še brezplačni šmorn na Plaži.«

 | Avtor: RTC Krvavec RTC Krvavec

Nekaj ukrepov ostaja

Od včeraj so nekoliko razrahljana tudi koronska pravila na smučiščih. Za uporabo žičniških naprav tako po novem velja negativni test na novi koronavirus, ki ni starejši od 7 dni. Doslej so se morali smučarji testirati na 24 ur. Tistim, ki so covid-19 preboleli, se za namen uporabe žičnic pol leta ne bo treba testirati, upravičeni bodo do zdravniškega potrdila.  Poleg smučarjev mora imeti negativni test, ki ni starejši od 7 dni, tudi osebje na smučišču, ki je v neposrednem stiku z uporabniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.