Gorenjska
74 ogledov

Za 21. januar že dovolj prijavljenih krvodajalcev

krvodajalska akcija Anže Petkovšek
Rdeči križ Slovenije Območno združenje Kranj bo letos izvedel 12 terenskih krvodajalskih akcij, šest na območju Mestne občine Kranj. Prva bo v četrtek, 21. januarja, v prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj in kot sporočajo, so že zapolnili predvideno število mest.

Potrebe po krvi so tudi v času epidemije vsakodnevne, sporočajo pristojni, ki bodo krvodajalske akcije izvajali v skladu z vsemi varnostnimi in zaščitnimi ukrepi v epidemiji covida-19.
Krvodajalci se morajo najprej obvezno predhodno prijaviti na odvzem krvi na eno od telefonskih številk Zavoda za transfuzijsko medicino (051 389 270, 051 671 147, 030 716 796). Zanj prejmejo točno uro prihoda, pristojni s krvodajalcem preverijo še ustreznost zdravstvenih pogojev za darovanje krvi, na kraj odvzema krvi pa vstopajo posamično.

Zaželeni vsi, tudi tisti, ki so preboleli covid-19

Število prijav za prvo akcijo ta četrtek, 21. januarja, je že zapolnjeno, med darovalci pa bo, kot sporočajo s kranjskega Rdečega križa, tudi nekaj takšnih, ki so že preboleli covid-19. To pa je dobrodošlo, ker je krvna plazma drugačna od običajne.
Termini naslednjih krvodajalskih akcij v letu 2021 v Mestni občini Kranj so: 2. februar (Primskovo), 20. maj (GARS), 8. junij (Primskovo), 1. september (Kokrica) in 28. oktober (Stražišče).
Krvodajalskih akcij Rdečega križa Slovenije - Območno združenje Kranj se je na območju Mestne občine Kranj v letu 2019 udeležilo 2112 krvodajalcev, lani, 2020. – v letu pandemije – pa je število padlo na 1714.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.