Gorenjska
40 ogledov

Kulturne ustanove zapirajo svoja vrata

Mestna knjižnica Kranj
Trenutno epidemiolosško stanje v državi in vladni ukrepi močno vplivajo tudi na kulturne ustanove. Tako jutri zapirajo vrata vse enote Mestne knjižnice Kranj, že včeraj pa je vsa svoja razstavišča zaprl Gorenjski muzej Kranj.

Na podlagi razlage Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji je Ministrstvo za kulturo knjižnicam prepovedalo neposredno izdajanje gradiva uporabnikom. Dovoljeno je pošiljanje naročenega gradiva po pošti.

Tako bodo od jutri do preklica zaprte vse enote Mestne knjižnice Kranj. V času zaprtja si lahko člani gradivo (do 5 izvodov) naročijo po pošti na dom. To storijo preko spletnega obrazca. Stroške bodo zabeležili na člansko izkaznico naročnika, ti pa jih lahko poravnajo preko spletne storitve Moja knjižnica ali na TRR Mestne knjižnice Kranj. Gradivo bo dostavljeno v skladu s časovnim rokom in načinom dostave Pošte Slovenije. Upoštevana bodo ključna priporočila NIJZ in varnostni ukrepi, ki veljajo za ravnanje s poštnimi pošiljkami, so zapisali v kranjski knjižnici. Vračilo gradiva bo potekalo v vseh enotah Mestne knjižnice Kranj. Vrnjeno gradivo bodo po priporočilih NIJZ hranili v karanteni še 3 dni. Ob vračilu ostane gradivo za čas karantene evidentirano pri članu. Po izteku karantene knjižničarji gradivo pri članu dokončno razdolžijo in ga pospravijo na knjižne police. V kranjski knjižnici ob tem svetujejo, da dan po vračilu preverite v storitvi Moja knjižnica, ali je bilo gradivo vrnjeno. Za obdobje karantene se zamudnina ne zaračunava. Zamudnine prav tako v času zaprtja ne bodo zaračunali za vsa ostala izposojena gradiva.

Že včeraj pa so vrata zaprla vsa razstavišča Gorenjskega muzeja Kranj. "Verjamemo, da se kmalu spet vidimo v razstavnih prostorih. Do takrat nas spremljajte na spletni strani, Facebook-u in Instagramu," so še zapisali v Gorenjskem muzeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.