Gorenjska
521 ogledov

Le kako se je vozil s kolesom?

Kolesarjenje po Kranju, magistralna cesta Kranj-Medvode M. Ha.
Gorenjski policisti so včeraj, v nedeljo, 6. februarja, obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili. Na območju Škofje Loke pa so ustavili kolesarja in mu namerili kar 1,10 mg/l alkohola (2,3 promila).

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da se omenjeni kolesar z rezultatom ni strinjal in da je bil zanj odrejen strokovni pregled. Proti njemu pa poteka še prekrškovni postopek, ker se je vozil po pločniku.
Po dosegljivih podatkih znaša zgolj kazen za vožnjo s kolesom pod vplivom alkohola od 300 do 1200 evrov.

Med maratonom enega pridržali

Gorenjski policisti  so v okviru maratona hitrosti v četrtek, 3. februarja, na Gorenjskem obravnavali 109 prehitrih voznikov. Na  avtocesti  je bila najvišja izmerjena hitrost 195  km/h, na  cesti izven naselja 146  km/h. Rekorder v naselju, in sicer se je to zgodilo na kranjski obvoznici, je divjal s 93 km/h. Škofjeloški policisti pa so v četrtek pridržali voznika z 0,79 mg/l alkohola. V postopku se je tudi upiral in poskušal pobegniti. V prekrškovnem postopku omenjenega voznika obravnavajo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitve javnega reda.

Poostreni nadzori tudi po maratonu

S poostrenimi nadzori so na Gorenjskem nadaljevali tudi konec tedna. Samo v petek so zgolj prometni policisti obravnavali še 46 kršitev, v soboto jih je bilo 53, v nedeljo pa 59.

Najvišja  »vikend«  hitrost na omejitvi 110 km/h je bila 190 km/h, na omejitvi 130  km/h pa 209  km/h. Največ kršitev je bilo povezanih s hitrostjo. Najkrajša varnostna razdalja  je bila 0,5 sekunde do drugega vozila, kar je 4-krat manj od predpisane.

»Pozivamo k  odgovorni  udeležbi v prometu in upoštevanju prometnih pravil. Nadzori se bodo še nadaljevali,« opozarjajo s Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.