Gorenjska
4000 ogledov

Letalski prevozniki krepijo letenje z ljubljanskega letališča

Fraport Slovenija
Potem ko je v začetku decembra kazalo na zmanjševanje števil letov na ljubljanskem letališču, pa sta konec leta flydubai in Turkish Airlines napovedala dodatne lete. V poletni sezoni pa bosta redno povezani tudi Ljubljana in Atene.

Prevoznik flydubai je konec decembra razširil povezavo z ljubljanskega letališča v Dubaj. Slovenijo z Združenimi arabskimi emirati po novem povezuje vsak dan. Lete nizkostroškovnik izvaja pod skupno oznako z družbo Emirates ter tako potnikom omogoča enostavno nadaljevanje poti prek letalskega vozlišča na vse konce sveta. Februarja 2023 pa bo prevoznik Turkish Airlines povezavo v Istanbul okrepil z dodatnimi frekvencami in prvič odkar leti z ljubljanskega letališča v zimski sezoni ponudil 12 tedenskih letov.

Tudi prihodnja poletna sezona bo obetavna. Prevozniki namreč že napovedujejo obseg letenja na ljubljansko letališče. Po trenutnih napovedih naj bi bilo na voljo 18 rednih letalskih povezav s 16 prevozniki. Z junijem bo mrežo letov z ljubljanskega letališča okrepil še Aegean Airlines z dvakrat tedensko povezavo v Atene. Pogostost letov bo v primerjavi s preteklo sezono povečala večina prevoznikov, med temi po obsegu velja posebej izpostaviti Lufthansine trikrat dnevne lete v Frankfurt in dvakrat dnevne lete v München.

LETALIŠČE Gorenjska Pozimi bomo po svetu lahko potovali pogosteje Letališče Brnik Slovenija Še en udarec za ljubljansko letališče

Prevozniki trenutno napovedujejo naslednje število letov v Ljubljano:

•            Transavia petkrat tedensko v Amsterdam,

•            Air Serbia 18-krat tedensko v Beograd in trikrat tedensko v Niš,

•            Brussels Airlines šestkrat tedensko v Bruselj,

•            flydubai dnevno v Dubaj,

•            Lufthansa trikrat dnevno v Frankfurt in dvakrat dnevno v München,

•            easyJet šestkrat tedensko v London, Gatwick,

•            British Airways šestkrat tedensko na London Heathrow,

•            Turkish Airlines dvakrat dnevno v Istanbul,

•            Wizz Air dvakrat tedensko v London, Luton,

•            Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,

•            Air France vsaj desetkrat tedensko v Pariz,

•            Israir dvakrat tedensko v Tel Aviv,

•            Air Montenegro v Podgorico in Tivat,

•            LOT Polish Airlines sedemkrat tedensko v Varšavo in

•            SWISS Airlines devetkrat tedensko v Zürich.

Pestro ponudbo čarterskih letov kažejo tudi prve napovedi letenja na počitniške destinacije. Med njimi bodo ponovno najbolj priljubljene počitniške destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov, in sicer na destinacije Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona. Organizirana potovanja pod okriljem slovenskih turističnih agencij bodo s čarterji tudi na Madeiro in v Porto, na Azore, Ferske otoke in Škotsko, Islandijo, Tenerife, Zelenortske otoke, v Kairo, Jordanijo, na Nizozemsko in v Rigo.

SLOVENIJA Gorenjska Topli kraji so od danes bližje

 

Zadovoljni tudi z zimskim prometom

Promet na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana tudi v zimski okreva dobro. V obdobju od januarja do konca novembra so v javnem prometu oskrbeli 909.634 potnikov, kar je 141% več kot v enakem obdobju lani. Načrtujejo, da bomo do konca leta oskrbeli blizu milijona potnikov. »Promet tudi v zimski sezoni okreva dobro, nekateri prevozniki so oziroma bodo celo okrepili letenje, kar kaže, da povpraševanje po letih še nadalje okreva. Preliminarne napovedi ponudbe letov v poletni sezoni so obetavne. Znatno se bodo v pogostosti letenja nadgradile direktne povezave prevoznikov do velikih letalskih vozlišč, kar bo razširilo možnosti za letenje z ljubljanskega letališča na vse konce sveta,« je okrevanje prometa in obete za poletno sezono komentirala Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.