Gorenjska
414 ogledov

Letos že 12 mrtvih v prometnih nesrečah

Kranj vzhod, prometna nesreča, gorenjska avtocesta, 7.8.2022, voznik umrl PU Kranj Zadnja letošnja nesreča na gorenjskih cestah, v kateri je umrl udeleženec, se je zgodila 7. avgusta 2022 na avtocestnem izvozu Kranj vzhod na območju občine Šenčur.
Prometnovarnostne razmere na Gorenjskem ostajajo slabe, so danes opozorili s Policijske uprave Kranj. Letos so gorenjski policisti obravnavali že skoraj 15 odstotkov več prometnih nesreč kot lani. V skoraj 1000 nesrečah je umrlo 12 udeležencev (lani 7), 49 je bilo huje, še 227 pa lažje poškodovanih.

Najbolj kritični dejavniki so neprilagojena hitrost, nepravilna stran oziroma smer vožnje, izsiljevanja prednosti ter alkohol (603 pozitivnih)  in  prepovedane droge (67 primerov). Med prekrški pa tudi neuporaba varnostnega  pasu in uporaba telefonov med vožnjo. Udeležence zato policija poziva k večji previdnosti in odgovornosti.
Samo včeraj, 8. avgusta, so gorenjski policisti obravnavali pet prometnih nesreč s telesnimi  poškodbami, največ jih je bilo v Kranju.
V Kranju sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila dva voznika. V še dveh nesrečah v Kranju sta bila udeležena kolesar in kolesarka. Kolesar je padel sam. Bil je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). V kolesarko pa je zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznica z osebnim avtomobilom.
Na območju Radovljice je včeraj v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti padel motorist, na Belci pa je voznik kljub izogibanju divjadi trčil v žival in se lažje poškodoval.
Samo včeraj je bila divjad povožena še v Žirovnici, na cesti Tenetiše–Čadovlje in v Naklem.

V okviru poostrenega nadzora hitrosti so policisti na Gorenjskem obravnavali 27 prekoračitev hitrosti. Sedem voznikov je bilo prehitrih v naselju (najvišja hitrost 78 km/h), trije izven naselja (najvišja hitrost 114 km/h) in 17 na avtocesti (najvišja hitrost 182 km/h). "Pozivamo k bolj defenzivni in previdni vožnji," opozarjajo s PU Kranj in dodajajo, da še do konca tedna poteka nacionalna akcija hitrost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.