Gorenjska
2623 ogledov

Ljubelj: Nov "televizor" že prižgan

informacijski portal, Zelenica, Ljubelj, plaz fb Služba za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica - Tržič
Danes, 11. januarja 2022, ob 12.35 so bile razmere na Zelenici naslednje: nad 1800 metri je 3. stopnja nevarnosti, nižje je 2. stopnja nevarnosti snežnih plazov. Višina snežne odeje je 120 centimetrov, vreme je jasno, trenutna temperatura zraka je -6°C, piha pa severni veter 25km/h s sunki do 40 km/h, je za Žurnal24 sporočil Gregor Bahun iz Službe za varstvo pred snežnimi plazovi (SVSP) Zelenica - Tržič.

O tem, kakšne so razmere na območju občine Tržič in Zelenice, pa od včeraj opozarja tudi nov informacijski portal na Ljubelju. Z njegovo pomočjo bodo pohodniki in turni smučarji zelo natančno obveščeni o razmerah in navarnostih v gorah tudi na samem izhodišču. Tovrstne informacije je v preteklosti sicer že nudil semafor prikaza nevarnosti plazov na omenjenem območju, ki je deloval od 24. januarja 2013. No, včeraj so ta semafor, prvi tovrstni v Sloveniji, upokojili in ga tam ni več.  

Kot so navedli na fb strani Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica-Tržič bodo vsebine dodajali iz domače pisarne, zagotovo pa se bo najbolj spreminjala stopnja nevarnosti snežnih plazov, ki je prikazana grafično ne le za območje občine Tržič, ampak tudi za celotno Slovenijo in Avstrijo.

"Na samem izhodišču se bodo pohodniki lahko seznanili s trenutnimi razmerami in nevarnostmi. Poleg teh informacij bodo prikazane tudi druga obvestila Občine Tržič in pa video vsebine Visit Tržič, Crossrisk in tudi preventivni video vložki Policijske uprave Kranj/Police Directorate Kranj in drugih služb. Televizor bo deloval vse dni v letu," so napovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.