Gorenjska
1957 ogledov

Ljubljansko letališče odprto, a kljub temu bolj sameva

Fraport Slovenija
Kljub zaprtju javnega potniškega prometa Letališče Jožeta Pučnika še naprej normalno deluje. Potnikov je sicer malo, prav tako pa so možnosti letenja omejene, saj se da leteti le na tri destinacije. V Fraportu Slovenija pa so se ob tem odločili tudi, da v prihodnjih dneh na letališču vzpostavijo točko za testiranje na novi koronavirus.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je v zadnjih dneh spet bolj ali manj prazno. Potnikov je zelo malo, saj potujejo predvsem ljudje, ki morajo, bodisi zaradi službe ali družinskih obveznosti, poleg njih pa še športniki. Potovnja z letali so zaradi številnih omejitev pri prehajanju meja in ukrepov za zamejitev širitve okužb redka. »Ta trenutek na brniškem letališču vzletajo oziroma pristajajo letala le treh rednih letalskih družb, in sicer Lufthansa leti v Frankfurt, Turkish Airlines v Istanbul in Air Serbia v Beograd. Mi si želimo in upamo, da se bo ta situacija čimprej umirila in da se tem trem ponovno pridružijo tudi ostale letalske družbe in pa seveda potniki,« je povedala vodja korporativnega komuniciranja v Fraportu Slovenija Brigita Zorec.

 

Na letališču vzpostavljajo točko za testiranje

V Fraportu Slovenije so se odločili, da v prihodnjih dneh na ljubljanskem letališču vzpostavijo tudi točko za testiranje na novi koronavirus. »Odločitev, da na letališču vzpostavimo to točko, je bila naša lastna, kajti za vse več držav je negativen korona test pogoj za vstop oziroma, da se potnik izogne karanteni. Ker, kot kaže, bomo še nekaj časa morali živeti z virusom, se nam je to zdelo dobra dopolnilna storitev za naše potnike,« pravi Zorčeva. Testiranje bo omogočeno tako potnikom kot tudi zunanjim zainteresiranim ljudem, storitev pa bo plačljiva.

 

Parkirana letala so dodaten vir prihodkov

Že od prvega vala epidemije so letalske družbe precej zmanjšale obseg letenja, zato je veliko letal na tleh. Zanje so morali tako najti primerna parkirišča za dolgotrajnejše parkiranje. »Eno ustreznih mest, predvsem ker imamo na letališču stacionirani dve podjetji, ki se ukvarjata z vzdrževanjem in servisiranjem letal, je tudi naše letališče. Kar nekaj letalskih družb tako dolgoročno parkira svoja letala pri nas. Trenutno je parkiranih okrog 20 letal,« pojasnjuje Zorčeva. Ob tem je še dodala, da gre za alternativni vir prihodkov, ki je v teh časih zanje zelo dobrodošel. Ni pa to nekaj, s čimer bi lahko pokrili velik padec prihodkov, ki je nastal v letošnjem letu.

 

V Fraportu Slovenija so optimistični

V Fraportu Slovenija so trdno prepričani, da bo letalski promet ponovno oživel, ko bo epidemija pod kontrolo. Posebej jih veseli, da se bodo kmalu začela tudi cepljenja. »Mi trdno verjamemo, da bomo ljudje spet potovali, svet pa potrebuje delujoč letalski promet. Nenazadnje to kažejo tudi napovedi letalskih družb za poletno sezono. V poletnem voznem redu je že možno kupiti vozovnice za 17 destinacij, prepričani pa smo, da se jim bo pridružila še kakšna. Ne glede na to pa bo okrevanje letalske industrije na neke ravni iz časov pred korono kar dolgo. Ocenjuje se, da bo to trajalo nekje do 5 let,« še zaključuje Brigita Zorec.

 

LETALIŠČE Gorenjska Letalski promet ostaja ohromljen
Komentarjev 3
 • peizysthe 07:10 02.december 2020.

  www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

 • creanarmi 03:52 02.december 2020.

  www︎.︎Norias︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

 • Avatar Ariakvilla
  Ariakvilla 22:37 01.december 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.xxhook.com