Gorenjska
319 ogledov

Loški Teden obrti in podjetništva tudi letos prinaša številne zanimive dogodke

Škofja Loka Arhiv občine Škofja Loka/ Sašo Kočevar
Prihodnji teden bo v Škofji Loki in okolici v znamenju tradicionalnega Tedna obrti in podjetništva na Loškem.

Letošnji Teden obrti in podjetništva na Loškem, ki ga že sedemnajsto leto zapored organizirata Razvojna agencija Sora in Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Škofja Loka, prinaša izjemno paleto dogodkov za vse, ki jih zanima svet podjetništva, obrti in inovativnosti. Med 13. in 17. majem 2024 bo Škofja Loka prizorišče vrste izobraževalnih delavnic, seminarjev, razstav in svetovalnih srečanj, namenjenih tako obstoječim podjetnikom kot tistim, ki šele stopajo na to pot.

Uvod v teden bo zaznamoval spletni seminar z Jasmino Malnar Molek o obdavčitvi napotenih delavcev, ki bo potekal 13. maja ob 13. uri. Ob 18. uri bo sledila še ena spletna delavnica, kjer bo Lea Pisani predstavila kulturo oblačenja in sproščeno poslovno podobo. Ta dogodek bo priložnost za razmislek o tem, kako lahko ustrezna podoba vpliva na poslovni uspeh in medosebno komunikacijo.

14. maja bo Matjaž Eržen v Škofji Loki vodil delavnico o novostih v obračunu omrežnine za električno energijo, kar je še posebej relevantno v luči prehoda na zeleno energijo. Udeleženci bodo izvedeli, kako spremembe vplivajo na stroške in kako lahko optimizirajo svojo porabo energije.

Sreda, 15. maja, bo v znamenju digitalnega marketinga, saj bo Biserka Kišič v spletni delavnici razložila, kako nam orodja umetne inteligence, kot je ChatGPT, lahko pomagajo pri trženju na družbenih omrežjih. Večer bo popestrila še razstava Ustvarjalnost, kreativnost in inovativnost dijakov Šolskega centra Škofja Loka, ki jo bodo ob 18. uri odprli v Sokolskem domu in kjer bodo podeljene tudi nagrade.

V četrtek se bo dogajanje preselilo v Žiri, kjer si bodo udeleženci ogledali gospodarsko cono in se pogovorili z županom Francijem Kranjcem. To bo priložnost za razpravo o lokalnih gospodarskih izzivih in priložnostih. Zbor udeležencev bo ob 17. uri na parkirišču pri podjetju INO Žiri. Ta dan, ob 18. uri, se obeta tudi zanimiva oddaja na Radiu Sora, ki bo osvetlila perspektive mladih v svetu podjetništva.

Zaključek tedna bo 17. maja, ko bodo na OOZ Škofja Loka od 8. do 12. ure svetovali in informirali zainteresirane o podjetništvu na Škofjeloškem. Na voljo bodo informacije o podpornih storitvah za podjetnike ter o možnostih financiranja in razvojnih projektih. Med drugim bo ob 10. uri tudi skupinsko svetovanje za bodoče podjetnike "Gremo mi na svoje" z odgovori na 10 najpogostejših vprašanj ob vstopu na samostojno podjetniško pot ter predstavitev delovanja Kreditne sheme in ostalih projektov v podporo podjetništvu.

Teden obrti in podjetništva na Loškem tako ponuja bogat izbor dogodkov, ki združujejo izobraževanje, svetovanje, inovativnost in praktične nasvete za vse, ki delujejo na področju podjetništva ali se na to področje šele podajajo. Prijave na dogodke so obvezne in jih lahko izvedete prek spletnih obrazcev, dostopnih na uradnih straneh organizatorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.