Gorenjska
1083 ogledov

Maestri prvi v Cerkljah, David Per četrti

Velika nagrada Gorenjske, kolesarstvo
1/2
Spletna stran Kolesarske zveze Slovenije/STA Prvi zmagovalec Velike nagrade Gorenjske Italijan Mirco Maestri na cilju v Cerkljah.
Mirco Maestri (Bardiani-CSF-Faizane) je zmagovalec kolesarske velike nagrade Gorenjske, ki je v dolžini 173,6 kilometra potekala med Kamnikom in Cerkljami na Gorenjskem. Italijan je dobil sprint ubežne skupine, ki je imela na cilju 13 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Drugo mesto je zasedel Avstrijec Felix Ritzinger, tretji je bil Čeh Michal Chlegel, četrti pa kot najboljši Slovenec kolesar Adrie Mobila David Per, nekdanji tekmovalec najvišje ravni, ki je vozil za Bahrain.

"Malo nepričakovano sem se znašel tako zgodaj v begu. Složni smo bili do zadnjih pet kilometrov, varčeval sem moči za sprint, a se mi na koncu ni povsem izšlo. Bil sem četrti, a vseeno je to dobra popotnica za dirko po Sloveniji," je nastop ocenil danes najboljši slovenski kolesar.

Per je bil edini Slovenec med najboljšo deseterico, od 12. do 15. mesta so se zvrstili Robert Jenko (mebloJOGI Pro-concrete), Gorazd Per (Union Raiffeisen), Gašper Katrašnik (Adria Mobil) in Andi Bajc (Felbermayr - Simplon Wels).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.