Gorenjska
190472 ogledov

Maske so spet obvezne

maska, zaščitna maska, maske Profimedia
V gorenjskih zdravstvenih domovih je od ponedeljka, 18. julija, ponovno obvezna nošnja mask.

»Glede na strmo rast okužb z virusom Covid-19 - tako med prebivalstvom kot med zaposlenimi v zdravstvenih domovih - ponovno uvajamo obvezno nošnjo obrazne zaščitne maske v Zdravstvenem domu Kranj in podružničnih ambulantah. Ukrep velja za paciente in za zaposlene. Potrebno je tudi razkuževanje rok, vzdrževanje medosebne razdalje in prezračevanje prostorov,« so sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj. Podobno pa so sporočili iz vseh gorenjskih zdravstvenih domov. Uporaba zaščitnih mask je že nekaj dni obvezna tudi v Splošni bolnišnici Jesenice in Kliniki Golnik.

Tako kot po vsej državi se tudi na Gorenjskem v zadnjih tednih hitro povečuje število okuženih s covid-19. V Kranju je tako trenutno aktivnih 472, v Škofji Loki 214, več kot 100 aktivno okuženih pa imajo tudi v Radovljici, Tržiču in na Jesenicah. Največji porast okužb v zadnjem času pa so zabeležili v Občini Naklo, kjer je bil porast skoraj 216%. Velike poraste okužb so zabeležili še v občinah Bohinj, Kranjska Gora in Preddvor. Najboljše stanje je trenutno v Občini Jezersko, kjer nimajo aktivno okuženih.

Strokovnjaki tako ponovno pozivajo k samozaščitnem obnašanju. Priporočajo razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje, prezračevanje, v prostorih, kjer se zadržuje več ljudi, pa tudi uporabo maske. Še vedno pa je najboljša zaščita pred težjim potekom bolezni cepljenje.

Komentarjev 5
  • Eireene Irena 15:11 21.julij 2022.

    ja saj itak v ZD nič ne delajo, tako da je ob nošnji mask hoditi tja ne samo neefektno, tudi nevarno... glede na možnost poškodovanja pljuč zaradi maske

  • nezolinka 19:44 18.julij 2022.

    A smo spet pri neucinkovitih ukrepih kot dve leti nazaj? A boste ze od nehal z objavljanjem tega fa$i$ticnega $ranja?!?

  • Pišmevuh 18:07 18.julij 2022.

    Pa ono bodečo žico iz meje naj namontirajo okoli ZD. Budale.