Gorenjska
1425 ogledov

Matevž Fabijan bo častni občan

Matevž Fabijan, Kranj, zborovodja, muzikolog osebni arhiv Matevž Fabijan
Najvišje priznanje v Kranju, to je naziv častni občan Mestne občine Kranj za leto 2022, bo prejel zborovodja in muzikolog, profesor Matevž Fabijan. To so na današnji seji mestnega sveta brez razprave in soglasno sprejeli mestni svetniki.

Profesor Matevž Fabijan si najvišje priznanje zasluži za razvoj kakovostnega zborovskega petja ter uveljavitev doma in v tujini.

Drugo najpomembnejše priznanje, nagrado Mestne občine Kranj, bo na slavnostni prireditvi ob občinskem prazniku v decembru prejel eden najplodovitejših in znanih striparjev Zoran Smiljanić za prepoznavnosti in edinstvene rešitve slovenskega stripa.

Listino o priznanju bodo, kot so potrdili mestni svetniki, prejeli Jože Frelih za predano prostovoljno delo v gasilstvu, Jože Benedik za urejanje pohodniških poti na Sv. Jošt in nekdanja ravnateljica Fani Bevk za napredek in uspešno vodenje OŠ Staneta Žagarja.
Veliko plaketo Mestne občine Kranj bo prejel Mešani pevski zbor DPD Svoboda Stražišče ob 70-letnici uspešnega delovanja, veliko Prešernovo plaketo pa Simon Krejan za prepoznavnost in povezovanje Fotografskega društva Janez Puhar.  

Predloge komisije za nagrade in priznanje, ki jo vodi svetnik Igor Velov, je mestni svet sprejel soglasno in brez razprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.