Gorenjska
2394 ogledov

Med umikanjem temnemu vozilu se je prevrnil

Lesce-Radovljica, nesreča, PU Kranj
1/2
PU Kranj Nesreča se je zgodila danes, 1. februarja 2022, ob 6.40.
Policisti iščejo voznika, udeleženega v današnjii jutranji prometni nesreči na glavni cesti med Radovljico in Lescami, to je na vzporedni cesti z gorenjsko avtocesto.

Nesreča se je zgodila ob 6.40. Prvo udeleženi voznik avtomobila znamke VW Polo se je med umikanjem drugemu vozilu prevrnil na streho, o drugem udeležencu pa policisti zbirajo obvestila in prosijo priče za pomoč.

Neznani voznik je pripeljal iz smeri krožišča pri Telemach centru–Lesce in se je vključeval na glavno cesto.
Šlo naj bi za temen osebni avtomobil, karavan izvedbe, ki je odpeljal proti Lescam. Policija prosi za informacije na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so navedli, da v nesreči ni bilo poškodovanih in da so posredovali poklicni gasilci GARS Jesenice. Najprej so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, dvignili vozilo na kolesa ter ga nato odstranili s ceste. Z vpojnimi sredstvi so posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče.

Sredi dneva naj bi bil zaspal za volanom

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali šest prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami. Malo čez 12. uro se je v naselju Javorje voznik z osebnim avtomobilom prevrnil na streho in obstal na cestišču. Po podatkih policije se je lažje poškodoval. Voznik naj bi bil zaradi utrujenosti zaspal. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Kraj nesreče so, kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, zavarovali gasilci PGD Škofja Loka in Javorje. Odklopili so tudi akumulator ter vozilo postavili na kolesa.

V okolici Kranja pa je včeraj drugi voznik včeraj povzročil trčenje s še dvema drugima udeležencema. Bil je močno pod vplivom alkohola (1,19 mg/l). S kraja se je odpeljal s taksi službo.

Prijava vožnje v napačno smer

Prometni policisti so včeraj ob 11. uri obravnavali prijavo vožnje v napačno smer po gorenjski avtocesti pri Kranj vzhodu. Pri takojšnj kontroli relacije vožnje niso potrdili.

S PU Kranj opozarjajo udeležence ob tem dogodku na spremembo vinjetnega sistema. Za vozilo mora biti elektronska vinjeta plačana pred vstopom na cestninsko cesto. Na vozišču avtoceste in hitre ceste je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Prav tako je prepovedana vzvratna vožnja na avtocestnih priključkih.


 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:16 01.februar 2022.

    Policija naj išče storilce saj jih za to plačujemo . Naj se sedejo v vodni top in iščejo krivca .