Gorenjska
2097 ogledov

Med vleko lesa se je prevrnil traktor

Rudno, občina Železniki, nesreča v gozdu, traktor, reševanje PGD Škofja Loka Zahtevno reševanje v delovni nesreči v gozdu blizu naselja Rudno v občini Železniki.
Včeraj se je na Gorenjskem zgodilo šest prometnih nesreč, od teh je bila ena v Kranju s telesnimi poškodbami. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, sta v Kranju trčila voznica osebnega avtomobila in motorist. Okoliščine kažejo, da voznica ni upoštevala pravila o prednosti. Zahtevno reševanje pa so imeli včeraj reševalci v gozdu pri delovni nesreči na območju občine Železniki.

Med spravilom oziroma vleko lesa se je včeraj malo čez 10. uro na gozdni poti v naselju Rudno, občina Železniki, prevrnil traktor. Pri tem sta se poškodovala dva človeka. Eden je padel v globel in se težje poškodoval.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škofja Loka in reševalci Gorske reševalne službe Škofja Loka so nudili prvo pomoč poškodovanima do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Škofja Loka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom dvignili težje poškodovanega iz globeli ter ga pripravili na prevoz s helikopterjem. Helikopter Letalske policijske enote je v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah z Brnika nato težje poškodovanega prepeljal v UKC Ljubljana. Drugega lažje poškodovanega pa so reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka odpeljali v zdravstveni dom, so navedli na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Le malo za to reševalno akcijo, malo po 13. uri, so dežurna ekipa z Brnika in policijski helikopter že leteli na pomoč planincema blizu Vodnikovega doma v občini Bohinj. Tam so posredovali tudi bohinjski gorski reševalci. Oba planinca sta si poškodovala nogo, šlo pa je za dva dogodka, so danes pojasnili s Policijske uprave Kranj. Reševalci so oba oskrbeli, helikopter pa ju je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.