Gorenjska
412 ogledov

Medvoščani držijo pesti za vse

okraševanje smreke pred Deosom Medvode
1/2
Nada Prešeren Otroci iz Vrtca Medvode so bili med prvimi, ki so prinesli okraske za smreko pred domom starejših v Zbiljskem gaju.
Po zadnjih podatkih je v Deosu Centru starejših Medvode s covidom-19 okuženih 12 stanovalcev in šest zaposlenih. Zanje, za vse stanovalce in zaposlene, pa tudi prostovoljce, so pred domom postavili smreko, katero že od prejšnjega tedna naprej krasijo občani in puščajo ob njej sporočila.

Potem ko se je občinski svetnik Lado Vidmar odločil podariti smreko, so jo najprej varno prepeljali s tovornjakom-dvigalom do doma starejših v Zbiljskem gaju. Javna razsvetljava je poskrbela za osvetlitev, za dekoracijo pa so bili naprošeni občani, še posebej otroci. Preko facebooka se je hitro razširilo vabilo, "naj vsi, zlasti najmlajši, ki imajo domišljijo, izdelajo po en okrasek in ga ob prvem sprehodu mimo doma obesijo na smreko in tako pokažejo, da vsi v Medvodah držimo pesti za vse, ki delajo in stanujejo v našem centru."

Pred vhodom so namestili tudi vrvico, kamor lahko vsak obesi tudi risbo ali misel in tako polepša dan zaposlenim in prostovoljcem, ko prihajajo na delo. Med prvimi, ki so okraševali smreko, so bili tudi otroci iz Vrtca Medvode.

Dnevno pomaga v Deosu do pet prostovoljcev, ki so jih pred tem na hitro usposobili na Rdečem križu. Tako na primer nudijo nego, pomagajo v kuhinji in pri hranjenju stanovalcev ter tudi priskočijo na pomoč zaposlenim pri rednih opravilih.

Za vseh 330 stanovalcev in zaposlenih v medvoškem Deosu pa gospodnije iz KS Trnovec in medvoških turističnih društev v teh dneh pečejo majhna presenečenja. Ta bodo skrbno zapakirana nato prostovoljci dostavili na božični večer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.