Gorenjska
117 ogledov

Meritve v Kranju, Šenčurju in Cerkljah

Medicinska sestra, Profimedia Fotografija je simbolična
V okviru projekta »Živimo zdravo« bo Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj, v septembru organiziral meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja.

V Domu krajanov Primskovo na Jezerski cesti bodo meritve izvajali v četrtek, 1. septembra, od 8. do 9. ure. Dan pozneje, v petek, 2. septembra, pa že ob 7. uri na sedežu Društva upokojencev Kranj na Tomšičevi ulici 4.

Prihodnji teden bodo meritve potekale 6. septembra in 7. septembra. V Domu krajanov Šenčur na Kranjski cesti pričakujejo vse, ki želijo preveriti, kako je z njihovim zdravjem, v torek, 6. septembra, od 8. do 9. ure. Na sedežu Krajevne skupnosti Vodovodni stolp na Begunjski ulici pa bodo zdravstveni delavci merili od 8. do 10. ure.
Pred Osnovno šolo Orehek na Zasavski cesti bodo meritve v soboto, 17. septembra, ob 9. uri.
Kot zadnje meritve v septembru napovedujejo na sedežu Občine Cerklje na Gorenjskem na Trgu Davorina Jenka, in sicer v soboto, 24. septembra, med 7. in 10. uro. Poleg tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo v Cerkljah merili tudi kostno gostoto.

Meritve so plačljive

Za meritve krvnega tlaka, holesterola in krvnega sladkorja uporabniki prispevajo prostovoljne prispevke, običajno pet evrov, za kostno gostoto pa tri evre. V nekaterih primerih pa celoten strošek meritev pokrije krajevna organizacija RK iz lastnih sredstev, je na vprašanje, koliko stanejo meritve, odgovoril Marjan Potrata, sekretar RKS Območno združenje Kranj.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.