Gorenjska
3908 ogledov

Mestna knjižnica Kranj ima novo direktorico

Kranjsko knjižnico bo prihodnjih 5 let vodila Maja Vunšek, ki je v njej zaposlena že nekaj let. Zadnja leta je bila tudi pomočnica trenutne direktorice.

Kranjski mestni svet konec lanskega leta ni podal soglasja k imenovanju Maje Vunšek za novo direktorico Mestne knjižnice Kranj, zato je bilo potrebno ponoviti razpis. Nanj je prispelo pet vlog. Svet kranjske knjižnice je po razgovorih za vodenje knjižnice ponovno izbral Majo Vunšek. Prejšnjič je bilo največ pomislekov glede izpolnjevanja razpisnih pogojev, a kot piše v trenutni obrazložitvi sedaj izpolnjuje vse pogoje. "Pri zadnjem glasovanju, ko ni bila izbrana, se je gledalo stari odlok, po katerem ni imela ustreznih kvalifikacij. Ta odlok se je lani že pred tem zamenjal, tako da smo sedaj ugotovili, da ni zadržkov kar se tiče njenih vodstvenih izkušenj. Prav zato je bila še enkrat predlagana s strani sveta zavoda in potrjena tudi na mestnem svetu," je pojasnil župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je o izbiri nove direktorice kranjske knjižnice razpravljala v torek. Komisija je s tremi glasovi za in enim proti, eden od članov pa se je pri glasovanju izločil, mestnemu svetu predlagala, da poda soglasje k imenovanju Vunškove za direktorico knjižnice. Na seji so njen predlog mestni svetniki brez razprave potrdili z 18 glasovi za in 10 proti.

 

Maja Vunšek je univerzitetna diplomirana bibliotekarka z nazivom bibliotekarska specialistka in opravljenim strokovnim izpitom za kvalifikacijo bibliotekar. Ima vodstvene in organizacijske sposobnosti. Pozna vsa področja dela, ki se izvajajo v splošni knjižnici. Zadnja leta je bila tudi pomočnica trenutne direktorice kranjske knjižnice. V programu razvoja je omenila področja zakonskih podlag, programska izhodišča, organizacijsko kulturo in upravljanje, finančno upravljanje. Med razvojnimi cilji je izpostavila knjižnico kot aktivni dejavnik v okolju, notranjo organizacijo, delovanje in mreže, zbirko ter storitve za danes in jutri.

KNJIŽNICA Gorenjska Breda Karun: Pri glasovanju o novem direktorju kranjske knjižnice naj bo ključna stroka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.