Gorenjska
2935 ogledov

Minister kupil domače izdelke

V okviru obiska vlade na Gorenjskem se je že včeraj mudil gospodarski minister Zdravko Počivalšek, kjer je spoznal konkurenčno ponudbo na turističnem trgu.

V Kranju v Krajevni skupnosti Predoslje je bil že včeraj na obisku tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Skupaj s podžupanom Mestne občine Kranj Robertom Nograškom je med drugim obiskal lokalno trgovino družinske Kmetije Odems, poznane predvsem po kakovostnih domačih živilskih izdelkih, in Gostilno Krištof, ki je nedavno prejela Michelinovi priznanji za piktogram trajnosti in za krožnik Michelin, ki sodi med najboljše slovenske gostilne.

Obe sta tudi del blagovne znamke 100% lokalno Predoslje. Ta je v Kranju združila lokalno destinacijsko zgodbo na področju kulinarike, domače obrti, kulture in rekreacije, s katero so uspeli krajani Predoselj izoblikovati prepoznavno podobo kraja, konkurenčno na turističnem trgu..

 | Avtor:

Minister Počivalšek pa se bo udeležil tudi posveta o možnostih  črpanja evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, ki bo danes ob 14.00 v Poslovni stavbi Merkurja v Naklem. V okviru posveta bo Generalni direktor za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Jernej Salecl tudi predstavil Zakon o spodbujanju investicij. Na njem pa želijo ministru predvsem izpostaviti, da je zanje najpomembnejše, da se zagotovi več evropskih in državnih sredstev za Zahodno Kohezijsko regijo in da se sofinanciranje projektov enako razvitih oziroma nerazvitih območij izenači, saj bomo le na ta način sledili skladnemu regionalnemu razvoju.

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 16:02 12.december 2021.

    Goveda tečejo častni krog !

  • Joseph_Sims 10:26 12.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • malarin 13:39 11.december 2021.

    Lepa gesta ! ! !