Gorenjska
512 ogledov

Minister Vizjak uradno samo o človeški ribici

Človeška ribica v jamskem laboratoriju Tular v Kranju Mediaspeed V maju 2021 si je jamski laboratorij Tular med delovnim obiskom Kranja ogledala tudi britanska veleposlanica Tiffany Sadler.
Z Mestne občine Kranj so včeraj sporočili, da pride v petek, 29. oktobra, v Kranj minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak.

Ministra Vizjaka je, kot so navedli v sporočilu, na obisk povabil zasebni Jamski laboratorij Tular v Kranju. V priloženem vabilu ministrstva za okolje in prostor pa so zapisali, da bodo ministru predstavili ogroženo jamsko dvoživko človeško ribico skozi raziskovalni pristop jamskega laboratorija, skrb za ozaveščanje o pomenu njenega varstva in virov pitne vode na Krasu. Predstavili mu bodo tudi načrte za informacijski center, ki se gradi v javno-zasebnem partnerstvu z Mestno občino Kranj.

Dogodek bo zaprt za javnost, možne so le izjave za medije po enournem ogledu, so še navedli z ministrstva, medtem ko so z občine pojasnili, da se bo dogodka udeležil tudi podžupan Janez Černe.

Na naše vprašanje, ali bo človeška ribica edina tema, o kateri se bodo pogovarjali v petek, pa nam je podžupan danes odgovoril, da je to edina uradna tema obiska. "Če bo ob robu obiska prišlo še do odprtja kakšne druge teme, ki jo imamo z ministrstvom za okolje in prostor, pa bo šlo bolj za neformalne pogovore," je razložil Janez Černe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.