Gorenjska
89 ogledov

Mlade in vse druge navdušujejo za trajnostno družbo

arhiv Iskratel Kranj Upravljalec inovacij v Iskratelu Gregor Smolej.
V kranjskem Iskratelu so ob današnjem svetovnem dnevu kreativnosti in inovativnosti napovedali več aktivnosti pod nazivom Mesec !Novativnosti. Prvi dogodek so pripravili že danes, ko so dijaki Strokovne tehniške gimnazije Šolskega centra Kranj pod mentorstvom Iskratelovih strokovnjakov razvijali ideje in odgovore na realne izzive podjetja.

Največ dogodkov načrtujejo v prihodnjem mesecu. Takrat bodo izvedli dve inovacijski kampanji in dolgoročno inovacijsko kampanjo !N izziv (!N Challenge). Trajnostni izziv (Susta!Nability Challenge) pa bo naslavljal strategijo trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti podjetja. V sklopu Meseca !Novativnosti bodo tri četrtke pripravili tudi brezplačne izobraževalne dogodke, so danes sporočili iz kranjskega podjetja Iskratel, S & T Group.

Osrednji dogodek bo 20. maja. Na svetovni dan čebel bodo gostom predstavili partnersko podjetje BeeIN, prvega slovenskega operaterja za digitalizacijo industrij ter prve primere uporabe rešitev industrije 4.0 v Iskratelovi proizvodnji. Partnerske rešitve razvojno-raziskovalnega in podjetniškega ekosistema bodo predstavili sogovorniki iz BeeINa, Iskratela in njihovi inovacijski sokreatorji na področju najnaprednejših tehnoloških rešitev. Upravljalec inovativnosti v Iskratelu Gregor Smolej pa bo predstavil aktivnosti celotnega meseca ter Iskratelove inovativne prakse.

Pred dvema letoma dan inovativnosti, letos ves mesec

Iskratelov Dan !Novativnosti (Dan !N) so prvič organizirali v letu 2019, ko so gostili več kot 200 obiskovalcev iz vse Slovenije.

Zaradi izjemnega odziva so lani inovativnosti posvetili ves teden in z različnimi aktivnostmi povezali več kot 500 posameznikov različnih generacij. Vse z namenom širjenja zavedanja o pomenu inovativnosti in kreativnosti kot gonila razvoja za trajnostno družbo prihodnosti ter spodbujanja in navduševanja mladih za inženirske poklice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.