Gorenjska
1192 ogledov

Množično "izginjajo" kolesa

kolo Saša Despot Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj so danes v pregledu dogodkov, ki so se zgodili v zadnjih 24 urah, opozorili na tatvini koles in vlom v garažo, od koder je nepridiprav odpeljal celo zbirko koles.

Neznani storilec je nasilno vstopil skozi garažna vrata v notranjost garaže in si protipravno prilastil e-kolo, gorsko kolo in cestno kolo. Lastnika z območja Kranja je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Še tri kolesa je prav tako včeraj zjutraj na območju Kranja pogrešil lastnik koles, ki so bila čez noč nezaklenjena prislonjena ob hišo.

Iz kampa na območju Radovljice so včeraj dopoldne prijavili tatvino dveh koles v skupni vrednosti več tisoč evrov: enega kolesa in e-kolesa.

Policisti v vseh treh primerih še zbirajo obvestila, o vsem bodo obveščali državno tožilstvo.

Preventiva ob tatvini

Policisti svetujejo, naj občani in tudi dostavljalci hitre hrane poskrbijo za ustrezno zavarovanje e-koles, koles, e-skirojev z dobro ključavnico, ki jih parkirajo pred trgovinami, kolesarnicami, na domačem dvorišču, v kampih, pred hoteli, ...

"S tem boste zmanjšali možnost tatvine. Priporočamo, da imate že predhodno popisane podatke, kar bo ob tatvini omogočilo lažjo identifikacijo in iskanje. Če vam kolo ukradejo ali ste ga kje pozabili, je smiselno pregledati tudi seznam najdenih predmetov na spletni strani policije," so zapisali s Policijske uprave Kranj. Mogoče je vaše kolo na tem seznamu: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Več preventivnih nasvetov je na spletni strani policije:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

Nasilje v družini

Tržiški policisti so včeraj popoldne obravnavali nasilje moškega nad izvenzakonsko partnerico. Policisti o dejanjih moškega zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pridržali so ga

Sinoči malo po 19. uri je 54-letni voznik z avtom trčil v motorista, ki je na območju Bleda ustavil pred njim in pred prehodom za pešce. Policisti so ugotovili, da je voznik avta, povzročitelj nesreče, pod vplivom alkohola (0,50 mg/l) in še brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avto so mu zasegli, njega pa pridržali. Postopek policisti vodijo v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa

Prekrškovni postopek pa vodijo kranjski policisti zoper voznika motornega kolesa, ki je zaradi izsiljevanja prednosti včeraj malo pred 9. uro z motorjem trčil v avtomobil voznice.

Nista imeli dovoljenja

Kranjski policisti so včeraj popoldne oglobili dve državljanki Romunije. Ugotovili so, da 33-letnica in 23-letnica nimata ustreznega dovoljenja pristojne upravne enote za zbiranje prostovoljnih prispevkov.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Ender3 18:54 02.junij 2023.

    Kaj bodo tisti, ki grozijo z državljansko vojno, kot orožje izbrali bicikle. Za zdravo telo gledo na tuje kolo.