Gorenjska
3461 ogledov

Množično testiranje v Kranju

Slovenski trg v Kranju
1/2
Danes v Kranju na Slovenskem trgu od 9. ure naprej poteka testiranje s hitrimi antigenskimi testi in zanimanje je bilo v dopoldanskem času zelo veliko.

Tako kot včeraj v Ljubljani in tudi drugih mestih je tudi v gorenjski prestolnici veliko ljudi pristopilo k testiranju na okužbo za covid-19. Po grobi oceni je okoli 11. ure na Slovenskem trgu čakalo od 100 do 150 ljudi: za odvzem pa je bilo treba stati v vrsti približno dve uri.

V Kranju množično testiranje izvaja Zdravstveni zavod Zdravje, katerega je izbralo ministrstvo za zdravje. Testiranje bo danes potekalo vse do 17. ure, jutri, v četrtek, 24. decembra, pa od 9. do 15. ure.

Posameznik, ki se je odločil za tovrstno testiranje, mora s seboj imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, predvsem dosledno uporabo maske in varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.
Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se izolirajte. Doma kontaktirajte svojega osebnega zdravnika. Še naprej upoštevajte vse zaščitne ukrepe, so opozorili z ministrstva za zdravje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.