Gorenjska
1023 ogledov

Mobilna ekipa v Goodyear, Bitenčeva ekipa na letališču

Goodyear Slovenija v Kranju Goodyear Slovenija V Goodyearu Slovenija v teh dneh zaradi epidemije covida-19 ne dosegajo proizvodnih načrtov.
Ta teden bo mobilna ekipa Zdravstvenega doma Kranj zelo mobilna. Jutri, v torek, 10. avgusta, bodo vse, ki bodo želeli, na tako imenovanem odprtem cepljenju cepili proti covidu-19 v Naklem in na Jezerskem. V petek, 13. avgusta, pa bodo prišli na vrsto tudi v Šenčurju in zaposleni v podjetju Goodyear Slovenija. Novost je tudi cepljenje za vse nenaročene v Terminalu A na letališču, kjer potnike in vse druge, ki to želijo, cepi ekipa zasebnega Zdravstvenega zavoda Zdravje, ki je v lasti kirurga Marka Bitenca.

Mobilna ekipa ZD Kranj bo jutri od 11.30 do 13.30 nenaročene cepila proti covidu-19 v Zdravstveni postaji Naklo, od 16. do 17. ure pa v Zdravstveni postaji Jezersko.

V petek pa bodo dve uri nenaročene cepili tudi v Zdravstveni postaji Šenčur, in sicer od 7.30 do 9.30.

Prav tako v petek bo Zdravstveni dom Kranj organizirali posebno prvo odprto cepljenje za gospodarstvo - mobilna ekipa bo tako na Laborah cepila zaposlene v podjetju Goodyear Slovenija. V tem podjetju tudi med najbolj zaostrenimi razmerami v času epidemije proizvodnje niso ustavili, okoli 200 zaposlenih pa je delalo od doma.

"Trenutno se v Zdravstvenem domu Kranj z enim večjim kranjskim podjetjem še dogovarjajo, ali bo mobilna ekipa izvedla cepljenje tudi pri njih. No, morda jih bo izkušnja iz Goodyear Slovenija spodbudila k enakemu ravnanju," so nam na vprašanje, ali bodo izvajali v kratkem še kakšno cepljenje nenaročenih v kranjskih podjetjih, odgovorili iz službe za stike z javnostjo pri ZD Kranj. Zaposlene iz več gorenjskih podjetij pa so organizirano, kot so nam razložili iz ZD Kranj, cepili proti covidu-19 že v juniju.

V vojašnici cepljenje 11. in 12. avgusta

V sredo in četrtek, 11. in 12. avgusta, pa bo potekalo cepljenje tudi v Vojašnici Petra Petriča na Bleiwesovi v Kranju.

V sredo bo cepljenje naročenih odraslih potekalo od 7.30 do 11.50, cepljenje naročenih otrok od 12 do 15 let (drugi in prvi odmerki) od 11.50 do 12.20. Šele od 12.20 do 14.00 bo nato odprto cepljenje za otroke in odrasle.
V četrtek bodo od 12. do 14. ure v kranjski vojašnici najprej cepili naročene, šele nato, točneje od 14.15 do 17. ure, pa nenaročene.

Cepljenje na letališču tri dni v tednu

Iz Fraporta Slovenija so danes sporočili, da se je od danes, 9. avgusta, mogoče cepiti tudi na covid točki v Terminalu A na letališču na Brniku. Zapisali so, da v sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Zdravje vsem potnikom in splošni javnosti omogočajo brezplačno cepljenje proti covid-19.

Cepili bodo izključno s cepivom Janssen, za katerega je potreben le en odmerek. Cepiti se bo mogoče po naslednjem urniku: ob ponedeljkih od 9. do 12. ure, ob sredah od 11. do 14. ure in ob petkih od 17. do 20. ure.

Predhodno naročanje na cepljenje ni potrebno, zainteresirani potrebujejo le kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Cepijo se lahko vsi, ki imajo kartico zdravstvenega zavarovanja in/ali slovenski EMŠO. Tujci pa morajo imeti urejeno EU zdravstveno zavarovanje: ob testiranju morajo predložiti EU zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

 

 

Komentarjev 1
  • Velma_Emmert 17:51 09.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦