Gorenjska
1643 ogledov

Enota ZD Kranj v Preddvor, Naklo in na Jezersko, Bitenčeva ekipa v Cerkljah

Cepivo covid Profimedia
Osebje Zdravstvenega doma Kranj bo v avgustu izvaljalo cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici ob sredah in četrtkih. Na voljo bodo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen in AstraZeneca – vsa do porabe zalog. Novost pa je cepljenje z mobilno enoto: v prvi polovici meseca se bo ustavila v Preddvoru, Naklem in na Jezerskem. V Cerkljah na Gorenjskem pa bo v avgustu proti covidu-19 cepila vsak četrtek mobilna ekipa zasebnega Zdravstvenega zavoda Zdravje Ljubljana, ki je v lasti kirurga Marka Bitenca.

Zdravstveni dom Kranj zbira prijave za cepljenje proti covidu-19, ki ga izvaja v Vojašnici Petra Petriča Kranj, prek lastnega spletnega obrazca. Prijaviti se je mogoče tudi prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Poleg tega izvajajo tudi cepljenje brez naročanja. V sredo, 4. avgusta, bodo najprej do 13 ure in 10 minut cepili naročene, nato pa še nenaročene, a le do 14. ure.
V četrtek, 5. avgusta, bodo v vojašnici do 12.30 cepili naročene, med 12.30 in 17.30 pa vse nenaročene.

Izvajalci cepljenja naprošajo občane za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja preko e-pošte cepljenje.covid@zd-kranj.si ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro.

Oddajanje vlog za smsPASS v vojašnici samo še ta teden

Parkiranje je urejeno pred cepilnim centrom do preklica. Nepravilno parkiranje pa bodo sankcionirali, opozarjajo pristojni. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi), ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov.

Tisti, ki pridejo na cepljenje v vojašnico, lahko samo še ta teden oddajo vlogo za pridobitev digitalne identitete smsPASS v cepilnem centru, in sicer: v sredo od 9. do 11. ure, v četrtek pa od 13. do 15. ure. Od ponedeljka, 9. avgusta, v cepilnem centru ne bodo več sprejemali teh vlog. Zainteresirani lahko vloge za pridobitev digitalne identitete smsPASS oddajo na upravni enoti, centru za socialno delo in finančni upravi.

Cepljenje z mobilno ekipo ZD Kranj

Ta teden se bo začelo tudi cepljenje brez naročanja z mobilno ekipo na terenu tudi v občinah, ki jih pokriva ZD Kranj. V petek, 6. avgusta, bodo tako med 11.30 in 13.30 cepili v splošni ambulanti Preddvor. V torek, 10. avgusta, pa se bo mobilna ekipa podala najprej v Naklo: v splošni ambulanti Naklo bodo cepili med 11.30 in 13.30. Pozneje bo mobilna ekipa na Jezerskem. Med 16. in 17. uro bodo cepili vse nenaročene v splošni ambulanti Jezersko.

V Cerkljah cepi zavod Zdravje

V občini Cerklje na Gorenjskem, ki prav tako sodi pod ZD Kranj, pa cepljenje in testiranje poteka v prostorih Hribarjeve hiše zraven Gorenjske banke (Trg Davorina Jenka 10). Cepljenje in testiranje z mobilno ekipo izvaja zasebni Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana. Kot navajajo na občinski spletni strani, bodo v avgustu v Hribarjevi hiši ob četrtkih cepili vse zainteresirane s cepivom Janssen ali Pfizer. Cepljenje bo potekalo istočasno kot množično testiranje, in sicer 5., 12., 19. in 26. avgusta med 8. in 13. uro. S seboj prinesite zdravstveno kartico, kartonček prvega cepljenja in cepilno knjižico.

Brezplačni hitri testi do 23. avgusta

Brezplačno množično testiranje populacije s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom še naprej izvajajo v kranjskem Globusu, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Tako kot je bilo napovedano za vso Slovenijo, bodo hitri antigenski testi brezplačni le še do ponedeljka, 23. avgusta 2021.

Statistika, statistika

Glede na današnje podatke NIJZ, objavljene na spletni strani, se je na Gorenjskem z vsemi odmerki cepilo 39,4 odstotka prebivalcev, z enim pa 44,5 odstotka, kar je podobno slovenskemu povprečju (38,4 odstotka oziroma 44 odstotkov).

V Mestni občini Kranj je z vsemi odmerki cepiva cepljenih 40 odstotkov, z enim pa 44,1 odstotka občanov. Najvišjo precepljenost na Gorenjskem ima občina Jezersko, in sicer je z enim odmerkom cepljenih 49,5 odstotka, z dvema pa 44 odstotkov prebivalcev, najmanjšo precepljenost pa imata občini Kranjska Gora in Gorenja vas-Poljane. V občini Kranjska Gora je z vsemi odmerki cepljenih le 31,6 odstotka občanov, v občini Gorenja vas - Poljane pa 35,1 odstotka.

 

 

Komentarjev 2
  • Stacy_Ryan 15:44 03.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 15:34 02.avgust 2021.

    V Prlekiji cepijo v gostilnah !