Gorenjska
1516 ogledov

Mostov ni nihče pregledoval in vanje vlagal

Novice: Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije - Kranj Peter Šalamon
Že nekaj časa je zaščiten most od železniške postaje do Jelenovega klanca. Kranjska občina upa, da bodo z obnovo lahko začeli že letos.

V preteklosti se v Mestni občini Kranj ni nihče prav veliko ukvarjal z mostovi in njihovim stanjem. »V 30. letih, od kar je Mestna občina Kranj prevzela mostove oziroma premostitvene objekte od države, se nihče ni ukvarjal s tem. Odkar sem postal župan, pa se s tem ukvarjamo. Most med železniško postajo in Jelenovim klancem je sicer varen, a se na delu, kjer je zaprt, kruši,« pojasnjuje župan Matjaž Rakovec.

Dela na omenjenem mostu se še niso začela, čeprav so si na občini za to močno prizadevali. Ob tem pa so se tudi prijavili na razpis za pridobitev evropskih sredstev. »Tako čakamo na odločitev o podpori, saj je bolje malo počakati, kot pa narediti na silo z lastnimi občinskimi sredstvi. Smo pa že začeli s pripravo razpisa za izvajalca. Naša ideja je, da uredimo tudi sam asfalt kot tudi kolesarsko povezavo, ki bo potekala vse od železniške postaje do Struževega,« pravi Rakovec in dodaja, da bi v primeru uspešne prijave na razpisu z deli lahko začeli že letos. Ob tem pa še enkrat poziva vse, ki prečkajo ta most, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo.

 

Obnova še dveh mostov

V Kranju se sicer počasi zaključuje obnova mostu čez Rupovščico. Ker je bil v zelo slabem stanju, je že pred dobrim letom njegovo zaprtje zahtevala inšpekcija. Dela bodo predvidoma zaključena do konca tega meseca. Obnovljeni most, ki bo predvidoma spet prehoden jeseni, bo pomembna pridobitev predvsem za uporabnike športno-rekreativnih površin ob reki.

Kranjska občina se bo lotila obnove še enega mostu, in sicer pri bivši Planiki. Ta je trenutno enosmeren, v prihodnjih letih pa je pričakovati, da se bo promet precej povečal, saj bo v njegovi bližini Stanovanjski sklad RS začel graditi sosesko Ob Savi. Občina načrtuje, da bodo sedanji most nadomestili z novim, ki bo višji in dvosmeren. Na njem bodo uredili tudi kolesarsko stezo in pločnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.