Gorenjska
2758 ogledov

Motnje pri oskrbi z elektriko, v Naklem se je sesedel šotor

Šotor, Naklo, težak sneg
1/4
spletna stran Občine Naklo V Naklem so ostali brez drsališča, konstrukcija šotora je kljub trudu dežurne ekipe popustila 16. januarja 2023 ob 4. uri zjutraj.
V Kranju je v jutranjih urah zapadlo (po laični oceni) 10 centimetov snega. Moker in težak sneg na Gorenjskem povzroča težave pri oskrbi z električno energijo na distribucijskem omrežju Elektra Gorenjska, zaradi pretrganega daljnovoda ni vozil vlak med Kranjem in Jesenicami. V Naklem pa je ob 4. uri popustila konstrukcija šotora, tako da so ostali brez drsališča.

V Jelendolu in Kamni Gorici je podrto drevje pretrgalo električne vodnike, zato je bilo dopoldne na teh območjih brez električne energije približno 400 uporabnikov. Ob 15. uri je bila motena oziroma prekinjena oskrba z električno energijo približno 100 odjemalcem na območju Železnikov in Škofje Loke. Pri vseh je motena oskrba zaradi drevja, ki je podrlo električne vodnike. Ekipe so na terenu in bodo še v današnjem dnevu vzpostavile napajanje odjemalcev, so napovedali iz Elektro Gorenjska.

Tudi zvečer je možno, da bo še prihajalo do kratkotrajnih motenj pri oskrbi zaradi otresanja snega z električnih vodnikov.

sneg | Avtor: Elektro Gorenjska Fotografija je simbolična. Elektro Gorenjska

Malo pred pol peto zjutraj je zagorelo drevo na Jasi na Bledu, in sicer zaradi stika drevesa z žico daljnovoda. Manjši požar je do prihoda gasilcev že ugasnil. Gasilci PGD Bled in Mlino so zavarovali kraj dogodka in pregledali okolico. O dogodku so obvestili elektro podjetje, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. 

V Naklem se je ob 4. uri sesedel šotor

O težavah zaradi težkega snega poročajo tudi iz občine Naklo. Pod težo snega je na ceste padlo več dreves in tudi šotor v Mladinskem športnem parku. Ekipa, ki je dežurala v šotoru, zaradi velikih količin težkega snega šotora ni uspela rešiti. Malo po 4. uri je konstrukcija šotora popustila. Zaradi odstranjevanja ruševin drsališče do nadaljnjega ostaja zaprto.

Zastoji, okvare na gorenjskih cestah

S Policijske uprave Kranj so navedli, da so danes med 0.30 in 7. uro policisti na številko 113 zaradi snežnih razmer na cestah zabeležili 24 klicev o zastojih, okvarah vozil, podrtih drevesih itd…, ki so ovirali promet ali povzročili zastoje. Sprejeli so tudi pet klicev o prometnih nesrečah z materialno škodo.

sneg | Avtor: Bralec Planina v Kranju, posneto 16. januarja 2023. Bralec

Policija vsem udeležencem v cestnem prometu svetuje, naj spremljajo vremensko napoved, razmere na cestah in naj se šele nato odločijo za pot. Ceste so mokre in spolzke, zaradi težkega snega je več podrtih dreves.

Cesta čez prelaz Vršič in cesta čez Korensko Sedlo sta zaprti. Na cesti čez prelaz Ljubelj so obvezne verige.

"Voznikom svetujemo, naj hitrost prilagodijo stanju ceste, vremenskim razmeram, gostoti prometa. Še posebej naj bodo pozorni na morebitne ovire na cestah.
Povečajte varnostno razdaljo. Ob zastojih ustvarite reševalni pas. Vzdrževalcem avtoceste, glavnih in občinskih cest pa omogočite nemoteno pluženje in posipanje. Bodite strpni in previdni!"
so sporočili s PU Kranj.

sneg | Avtor: M. Ha. Levo regionalna cesta Kranj-Ljubljana, zastoj v Medvodah 16. januarja 2023 ob 7.30. M. Ha.

Prekinjen železniški promet od Kranja proti Jesenicam

Med postajama Podnart in Kranj se je pretrgal daljnovod, zato je bil železniški promet med Kranjem in Jesenicami več ur prekinjen, organiziran je bil nadomestni avtobusni prevoz. Popoldne je bil promet vnovič sproščen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.