Gorenjska
17408 ogledov

Niso mu mogli več pomagati

Gasilci 112 Fotografija je simbolična.
V nesreči so bila udeležena tri vozila.

Danes, v nedeljo, 12. septembra, se je zunaj naselja Selca v občini Železniki malo pred 15. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl motorist. Motorist je letošnja že deveta smrtna žrtev na Gorenjskem.

Kot navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje, so na cesti Škofja Loka-Železniki trčili dve osebni vozili in motorist.

Gasilci treh gasilskih društev PGD Škofja Loka, Selca in Železniki so kraj dogodka zavarovali in takoj začeli z oskrbo motorista. Kljub njihovemu prizadevanju pa je poškodovani umrl na kraju nesreče.

Gasilci so tudi odklopili akumulatorje in posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta Škofja Loka-Železniki tri ure zaprta, obvoz za osebna vozila je potekal po lokalnih cestah.

S Policijske uprave Kranj so pozno popoldne sporočili, da "je voznik avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorista, ki je vozil nasproti.

Drugi voznik avtomobila, ki je vozil za motoristom, je med izogibanjem nesreči zapeljal s ceste. Motorist je na kraju umrl.

Vsi trije udeleženci so slovenski državljani.

Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen."

Zaradi povzročitve nesreče policija vodi postopek proti vozniku avtomobila.

Gre za letošnjo deveto smrtno žrtev na Gorenjskem. Tudi lani je v istem obdobju umrlo devet udeležencev.

Še nesreče v Papirnici, Naklem in Kranju

Na Gorenjskem sta se sicer danes še pred prej, pred to hudo nesrečo, zgodili še dve prometni nesreči, še ena pa zvečer, ko je padel uporabnik skiroja.

Okoli 12. ure  sta v naselju Papirnica, občina Škofja Loka, trčili osebni vozili. Poškodovala sta se dva človeka. Gasilci PGD Škofja Loka so ju oskrbeli, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli izlite razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. S Policijske uprave Kranj pa so pozneje sporočili, da je bil poškodovan en udeleženec in da so ga odpeljali na preventivni zdravstveni pregled.

Malo pred 14. uro je na Glavni cesti v Naklem kolesar zbil peško. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi in prenosu poškodovanke do reševalnega vozila. Policija navaja, da okoliščine kažejo o krivdi kolesarja za nesrečo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.