Gorenjska
6584 ogledov

Na Brdu direktorica, v SB Jesenice v. d. direktorice

JGZ Brdo, Predoslje, Kranj M. Ha. Sedež JGZ Protokolarne storitve RS na Brdu oziroma Predosljah.
Vlada Republike Slovenije je z 9. januarjem 2023 imenovala Majo Križmančič za direktorico Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve Republike Slovenije za mandatno dobo štirih let, in sicer od 9. januarja 2023 do 8. januarja 2027, so danes po seji vlade objavili na spletni strani.

Kot so navedli, je bila Maja Križmančič izbrana kot najprimernejša med prijavljenimi na javni razpis, objavljen v septembru. Maja Križmančič je diplomirana organizatorka hotelirstva. V Avstriji je končala MBA študij (Master of Business Administration in tourism management). Njena karierna pot je vseskozi  povezana z gostinstvom in turizmom. Med drugim je bila v letih 2006 in 2007 vodja Grand Hotela  Portorož 5*, LifeClass Hotels & Spa Portorož, v letih 2007 do 2015 izvršna direktorica za hotelsko operativo v LifeClass Hotels & Spa Portorož, od leta 2021 pa je direktorica nastanitvenih kapacitet St. Bernardin Resort. Maja Križmančič se je v preteklosti ukvarjala tudi s strokovnim svetovanjem gostinsko-turističnim podjetjem. Je predavateljica na višješolskih programih s področja strežbe, poleg tega pa tudi ustanoviteljica, direktorica in idejni vodja mobilne aplikacije Flexyteam.

Prejšnji direktor JGZ Brdo mag. Marjan Hribar, ki je vodil zavod od aprila 2020, je podal odstop z mesta direktorja junija letos. Po njegovem odhodu ga je kot v. d. direktorja vodil Franci Jagodic. Mag. Marjan Hribar je bil, kot je znano, hkrati direktor na Brdu in župan v občini Šmarješke Toplice, na letošnjih lokalnih volitvah pa je bil vnovič v prvem krogu izvoljen za župana občine Šmarješke Toplice.

Vlada dala soglasje k razrešitvi Marka Toplaka

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela še več kadrovskih odločitev, med drugim je podala soglasje k razrešitvi Marka Toplaka s položaja direktorja Splošne bolnišnice Jesenice. Kot smo že poročali, je direktor Mark Toplak 28. oktobra podal pisno izjavo o odstopu s funkcije direktorja zavoda. Svet zavoda je 29. novembra sprejel sklep, da se ga na podlagi njegove pisne odstopne izjave razreši s položaja direktorja, za vršilko dolžnosti direktorice pa je izbral zdravnico Petro Rupar, sicer predstojnico kirurškega oddelka v jeseniški bolnišnici, za čas do imenovanja novega direktorja oziroma najdlje za dobo enega leta. Sklep tako zdaj po tem, ko je podala soglasje še vlada, stopi v veljavo.   

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 10:55 02.december 2022.

    direktor na Gorenjskem župan na Dolenjskem ma se je ta tip kloniral ? a si vi predstavljate enga prodajalca v mercatorju v Kranju in istočasno še v Hoferju v Novem mestu ? a bi šlo ? no ja kakšna mamica ...prikaži več s tremi mulčki bi to še obvladala ampak en ded, ta pa ne.