Gorenjska
256 ogledov

Na Brdu pri Kranju bodo po letnem premoru zopet tekli

Triglav tek
Po letu dni premora se na Brdo pri Kranju vrača tradicionalni Triglav tek. V soboto, 11. septembra, se bodo lahko tekači in tekačice preizkusili v različnih tekaških preizkušnjah. Prijave možne tudi na dan dogodka.

Na Brdu pri Kranju se bodo tako ponovno združili številni tekači vseh generacij in stopenj pripravljenosti. Na voljo bo kar pet različnih tekaških preizkušenj: otroški tek kuža Pazi, družinski tek, štafetni tek trojk, tek na 10 km in polmaraton.

Podpora številnih vrhunskih športnikov

Edinstveni tekaški dogodek, ki bo letos organiziran že devetič, bodo z udeležbo podprli številni vrhunski slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka so smučarska skakalca Peter in Domen Prevc ter skakalki Nika Križnar in Špela Rogelj, smučarka tekačica Anamarija Lampič, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, deskar na snegu Rok Marguč, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, parašportnika Sandi Novak in Robi Kogovšek ter člani Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija.

Ob odštevanju dni do 9. Triglav teka je ljubitelje rekreacije k udeležbi na prireditvi povabila tudi naša najboljša smučarska tekačica Anamarija Lampič: »Triglav tek je poseben zato, ker nimaš vsak dan priložnosti teči v protokolarnem parku Brdo pri Kranju. Ko tečeš v osrčju narave, lahko srečaš celo srno ali jelena na paši. Med tekom sama večkrat opazujem naravo in prisluhnem vetru v krošnjah. Da bi to doživetje približala tudi rekreativnim tekačem, jih vabim na 9. Triglav tek.« Tako kot preostali ambasadorji Triglav teka želi tudi Anamarija s svojo udeležbo na dogodku k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu spodbuditi čim več posameznikov.

Tek za boljšo oskrbo novorojenčkov

Poleg spodbude posameznikov h gibanju je dogodek posvečen tudi najranljivejšim članom naše družbe. Tudi letos bodo nabirali korake za boljšo oskrbo novorojenčkov in porodnic. »S projektom Triglav tek ob pomoči vrhunskih športnikov že vrsto let ozaveščamo širšo javnost o pomenu zdravega načina življenja. Dogodek obenem posvečamo tudi zdravstveni oskrbi najranljivejših med nami - novorojencev in bodočih mamic. Zato bomo v okviru dogodka tudi letos štirim porodnišničnim ustanovam namenili donacijo za boljšo oskrbo novorojenčkov,« je ob napovedi Triglav teka povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Donacijo bodo tokrat prejeli Ginekološko-porodni oddelek Splošne bolnišnice Jožeta Potrča Ptuj, Ginekološko-porodniška služba Splošne bolnišnice Jesenice, Ginekološko-porodniški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota in Oddelek za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Izola.

Zdravje in varnost udeležencev na prvem mestu

Vstop  na osrednje prizorišče Triglav teka bo dovoljen vsem, ki bodo ob vhodu pokazali potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli-cepljeni-testirani). Edina izjema so otroci do dopolnjenega 15. leta, ki na dogodek pridejo v spremstvu ožjih družinskih članov oziroma skrbnikov. Udeležencem bo na voljo tudi brezplačno testiranje.

Prijave so do zapolnitve mest možne tudi na dan dogodka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.