Gorenjska
173 ogledov

Na delavko se je prevrnil tovor

nevarni odpadki Nevarni odpadki. Fotografija je simbolična.
V ponedeljek, 13. februarja, dopoldne se je v podjetju na Alpski cesti v Lescah zgodila delovna nesreča. Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se je prevrnila cisterna, iz katere je izteklo približno 600 litrov smole.

V nesreči so posredovali poklicni gasilci GARS Jesenice in prostovoljni gasilciPGD Lesce. Izteklo smolo so nevtralizirali in sanirali površino, odstranjeno snov pa so shranili v posode. Te posode bo, kot so navedli, odpeljalo podjetje za ravnanje z nevarnimi odpadki.
S Policijske uprave Kranj pa so v pregledu dogodkov v sredo, 14. februarja, v povezavi z isto delovno nesrečo navedli, da se je na 26-letno delavko z ročnega viličarja prevrnil tovor in jo hudo poškodoval. Prvo pomoč ji je nudilo zdravstveno osebje, z reševalnim vozilom pa so jo odpeljali v zdravstveno ustanovo. Na kraju so gasilci sanirali razlito snov, navzoči pa so bili tudi delovni inšpektor in policisti, ki so opravili ogled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.